تخمین ذخیره با تکنیک شبکه عصبی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوفصلنامه بلور (علمی تخصصی مهندسی معدن)، دوره: 16، شماره: 32
  • کد COI اختصاصی: JR_BLUR-16-32_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 536
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه شادمان خاکستر

دانشجوی دکتری اکتشاف معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر

حمید محمودآبادی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مهندسی اکتشاف معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

امروزه استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی کاربردهای صنعتی زیادی پیدا کرده اند. صنعت معدن هم از این قاعده مستثنی نیست. تخمین ذخیره یا تخمین عیار کانسار یکی از مهمترین مسایلی است که برای دستیابی به مقادیر صحیح آن، از روشهای مختلفی و از آن جمله روش شبکه عصبی استفاده می شود. گسترش عملیات معدنی نیازمند آگاهی دقیق از تناژ و عیار کانسار برای تعیین مقدار ماده معدنی و کنترل عیار است. هدف از ارایه این مقاله، آشنایی مهندسان اکتشاف و زمین شناسان با کاربرد روش شبکه عصبی در تخمین ذخیره است بدین منظور پس از شرح کلیاتی درباره شبکه عصبی چگونگی کاربرد آن در تخمین ذخیره تشریح شده است. در انتها در یک مطالعه موردی، روشهای شبکه عصبی و کریگینگ برای تخمین ذخیره بررسی شده اند و مقایسه ای بین این نتایج انجام گرفته است.

کلیدواژه ها

شبکه عصبی، تخمین ذخیره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.