نقش محدودیتها در انگیزه گردشگران ورزشهای زمستانی پیستهای اسکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت گردشگری، دوره: 11، شماره: 34
  • کد COI اختصاصی: JR_TMS-11-34_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 430
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کروبی

دانشیار گروه مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه طباطبایی

احمد محمودی

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی دانشگاه علامه طباطبایی

پیمان سیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش محدودیتها در انگیزه مشارکت گردشگران ورزشهای زمستانی پیستهای اسکی توچال و شمشک بود. محدودیتهای گردشگری در ایران از مباحث مهمی است که آنطورکه باید به آن پرداخته نشده است؛ متاسفانه در سالهای اخیر نهتنها اقدام رضایتبخشی بهمنظور رفع محدودیتها برداشته نشده؛ بلکه بیتوجهی به آن موجب بروز مسایل زیادی شده که در نتیجه آن گردشگر ایرانی بهجای کسب آرامش در سفر، از حضور دوباره در مقصد گردشگری منصرف میشود و نتیجه چنین سلب آرامشی تنها محدود به شخص گردشگر نبوده و اثرات آن در محیط خانواده و جامعه و محل کار قابل مشاهده خواهد بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه گردشگران پیستهای اسکی شمشک و توچال بودند که حداقل سالی 3 مرتبه به پیستهای اسکی مراجعه داشتند. بنابراین با توجه به عدم دسترسی به تعداد معین جامعه و نامعین بودن حجم آن از طریق فرمول کوکران حجم نمونه تعیین گردید (141=N .(ابزار گردآوری اطلاعات برای محدودیتها و انگیزههایگردشگران پرسشنامه وی (2008 (بود که روایی صوری و محتوایی آنها در پژوهشهای پیشین تایید شده بود. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که بین متغیر محدودیتها و ابعاد آن با میزان انگیزههای مشارکت گردشگران ورزشهای زمستانی ارتباط معنادار و معکوس وجود دارد (001/0=P ، 362/0 - =r .(همچنین از بین ابعاد محدودیتها، مولفههای درون فردی (247/0= -B ،251/2= -t (و ساختاری (238/0= -B ،331/2= -t (پیشبین قویتری برای متغیر انگیزهها بودند. لذا با توجهبه نتایج بهدستآمده، تسهیل بخشیدن حضور گردشگران از طریق آموزش و کسب تجارب مثبت از اسکی کردن و رفع محدودیتهای ساختاری به لحاظ وجود امنیت و ایمنی برای گردشگران در ایجاد انگیزه و حضور مجدد و مداوم آنان تاثیرگذاراست.

کلیدواژه ها

انگیزه، پیست اسکی، گردشگر ورزشی، ورزشهای زمستانی، محدودیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.