بررسی اثر سیمان بر بهبود خواص مکانیکی و فیزیکی خاکهای رمبنده بستر کانالها
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
- کد COI اختصاصی: IDNC02_308
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1766
نویسندگان
کارشناس ارشد عمران گرایش خاک و پی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان و ع
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز
چکیده
با توجه به گستره فراوان خاک های مساله دار و ضرورت اجرای طرح های عمرانی، بررسی ژئوتکنیکی اینگونه خاک ها امری ضروری می باشد، زیرا عدم توجه به این گونه خاک ها سبب خرابی های گسترده در سازه های عمرانی از جمله کانال های آبیاری می گردد. از جمله خاک های مساله دار خاک های رمبنده می باشد. خاک های رمبنده، خاک هایی هستند که در حالت طبیعی با درصد رطوبت اندک دارای مقاومت ظاهری نسبتا زیادی هستند لیکن پس از جذب رطوبت و بارگذاری، فضاهای خالی بین ذرات کاهش زیادی می یابند و خردشدگی در ساختار خاک به وجود می آید که منجر به نشست های قابل توجهی می گردد. شناخت این پدیده خصوصا از نظر پی سازه های آبی مانند سدها و کانال ها که بستر پی آنها نهایتا اشباع می گردد، حائز اهمیت است. بنابراین ضمن استفاده از سیمان دذر جهت تثبیت خاکهای رمبنده و بررسی اثر سیمان بر روی پتانسیل رمبندگی خاک، خصوصیات فیزیکی و مکانیکی خاک رمبنده در زمان های عمل آوری متفاوت نیز کنترل می گردد. نتایج نشان می دهند که با افزودن سیمان و افزایش زمان عمل آوری از میزان پتانسیل رمبندگی خاک کاسته می شود، ضمن اینکه مقاومت تک محوری خاک افزایش می یابد که این امر سبب کاهش نشست پذیری خاک بستر کانال ها می گردد.کلیدواژه ها
نشست پذیری کانال ها، تثبیت و بهسازی خاک، خاک رمبنده، سیمان، مقاومت تک محوریمقالات مرتبط جدید
- مقایسه روش های مدرن و سنتی آبیاری به منظور احیا و پایداری منابع آب
- تحلیل جامع تاثیر انواع امواج بر فرآیند شیرین سازی آب در نواحی ساحلی
- عوامل آلایندگی های تالاب میانکاله و مروری بر راهکارهای بهبود کیفیت آب
- کاربرد فناوری سنجش از دور در شناسایی اراضی ماندابی
- ارزیابی تحمل برخی ارقام بومی و اصلاح شده برنج در روش نوین خشکه کاری (نوار تیپ)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.