الهیات ایجابی و سلبی درنظر مایستر اکهارت
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: فصلنامه حکمت و فلسفه، دوره: 9، شماره: 34
- کد COI اختصاصی: JR_WPH-9-34_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1536
نویسندگان
دانشجوی دکتری فلسفه تطبیقی دانشگاه علامه طباطبایی
دانشیار فلسفه دانشگاه تهران
چکیده
بحث الهیات ایجابی و سلبی ، دو جریان متقابلی که در طول تاریخ تفکر فلسفی در باب خدا هر یک متفکران بزرگی را از آن خود کرده اند، بحث از یکی از مهم ترین وجوه رابطه معرفت شناختی انسان و خداست. مقاله حاضر به بحث از تلقی مایستر اکهارت (Eckhart Meister) (حدود1260-1328م)، عارف بزرگ مسیحی ، در باب این دو رویکرد ایجابی و سلبی می پردازد. در این مقاله، در ابتدا باتوجه به تعابیر اکهارت هر دو الگوی سلبی و ایجابی در منظومه فکری این متفکر اجمالا برجسته می شود. سپس برای هماهنگ کردن این دو سنخ تعبیر متعارض پیشنهاداتی طرح و مورد ارزیابی قرار می گیرد. پس از آن، از آنجا که جمع شایسته میان این تعابیر متعارض تکلف آمیز می نماید، هر دو الگو در منظومه فکری اکهارت به رسمیت شناخته شده، و سپس در دو بخش بعدی مقاله هر یک از این دو رویکرد سلبی و ایجابی تفصیلا مورد بحث و ارزیابی انتقادی قرار می گیرد. پس از آن در بخش جمع بندی و خاتمه از وجهه نظر تبیینی دیگری برای تبیین این تعارض ها از طرقی مانند تفکیک تاریخی و تفکیک میان مقام های بحث تلاش میشود. در پایان نیز به آبشخورهای فکری مختلف و علایق و تعلقات متفاوتی اشاره می شود که ازجمله این دو رویکرد متعارض اکهارت ریشه در آنها دارند.کلیدواژه ها
اکهارت، خدا، الهیات، ایجابی، سلبیمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.