شناسایی و معرفی ساختار نهادی مناسب برای تدوین مقرراتحسابداری نهادهای بخش عمومی ایران

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات تجربی حسابداری مالی، دوره: 8، شماره: 28
  • کد COI اختصاصی: JR_QJMA-8-28_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 594
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر باباجانی

دانشیار حسابداری دانشکده حسابداری و مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی

مهدی حقیقت شهرستانی

کارشناس ارشد حسابداری

چکیده

طی 20 سال اخیر موجی از اصلاحات مدیریتی در میان کشورها رواج یافته است. اصلاحات مدیریتی سعی دارد تا تغییراتی را در ساختار و فرایند سازمان های بخشعمومی ایجاد کند. هدف این تغییرات این است که سازمانهای مذکور بهتر عمل نمایند. سه نوع مختلف از اصلاحات را م یتوان در بین کشورها مشاهده نمود.نخست نوعی از اصلاحات که بر پایه ملیت بنا نهاده شده و اهداف آن توسط تعدادی از کشورهای دارای ملیت یکسان تعقیب می شود. نوع دوم اصلاحات بین المللی است و پیامد داد و ستدهای بین المللی بین کشورهاست. نوع سوم نیز تلفیقی از نوع اول و دوم بوده و کشورها سعی بر بومی سازی این اصلاحات دارند.اطلاعات و داد ههای مقایس های که از مطالعات تطبیقی حاصل می شود نتایجی را فراهم م یکند که به نوبه خود مقدماتی برای تغییر و میدانی جهت کسب تجربه وخلق ایده و نظر ایجاد می کند. یکی از الزامات اصلاح مدیریت بخش عمومی، اصلاح نظام گزارشگری مالی این بخش است که می تواند زمینه را برای اصلاح سایرخرده نظام های مرتبط با مدیریت بخش عمومی فراهم آورد. پیش شرط اصلاح نظام حسابداری و گزارشگری مالی نیز به نوبه خود مستلزم تاسیس یک ساختار نهادیمناسب برای تدوین ضوابط و مقررات حاکم بر حسابداری و گزارشگری مالی است تا این سیستم بر اساس مبانی نظری به فرایندی قانونمند تبدیل گردد. پژوهش حاضربراساس مدل تحقیق دلفی و استفاده از نظر خبرگان سعی در شناسایی و تعیین یک ساختار نهادی با ترکیبی مناسب برای تدوین مقررات حسابداری بخش عمومی ایراندارد. ساختار نهادی که متکی بر ترکیب بهینه ای از نمایندگان نهادهای مدنی و قانونی ذیربط تا بتواند منافع همه گروههای ذینفع را در نظر گیرد و از تجارب علمیو حرفه ای همه اعضای آن بهره مند گردد

کلیدواژه ها

ساختار سازمان نهادی، قوانین و مقررات حسابداری،استانداردهای حسابداری، گزارشگری مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.