بررسی توانایی وجوه نقد حاصل از فعالی تهای عملیاتی درپیش بینی وجوه نقد آتی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات تجربی حسابداری مالی، دوره: 8، شماره: 26
  • کد COI اختصاصی: JR_QJMA-8-26_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 564
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید پور حیدری

دانشیار حسابداری دانشگاه شهید باهنر کرمان

عباس افلاطونی

کارشناس ارشد حسابداری

زهرا نیکبخت

کارشناس ارشد حسابداری، عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور

چکیده

در این مطالعه توانایی وجوه نقد حاصل از فعالیت های عملیاتی در پیش بینی جریان وجوه نقد آتی بر مبنای استانداردهای حسابداری ایران و استانداردهایحسابداری بین المللی مورد بررسی قرار گرفته است. یکی از ویژگی های صورت جریان وجوه نقد این است که با اطلاعات ارایه شده در آن بتوان جریا نهای وجوهنقد حاصل از فعالیت های عملیاتی آتی را پیش بینی کرد. در این مطالعه، با استفاده از داده های 128 شرکت در دوره زمانی 1378 تا 1384 ، توان پیش بینی جریان وجوه نقد حاصل از فعالی تهای عملیاتی تهیه شده طبق استاندارد حسابداری شماره 2 ایران با توان پیش بینی جریان وجوه نقد حاصل از فعالی تهای عملیاتی که طبق استانداردبین المللی حسابداری شماره 7 تهیه شده، مورد مقایسه قرار گرفته است. معیار این مقایسه ضریب تعیین حاصل از برازش مدل ها است. یافته های تحقیق حاکی از آن است که وجوه نقد حاصل از فعالیت های عملیاتی تهیه شده طبق استاندارد حسابداری شماره 2 ایران، توان پیش بینی بالاتری نسبت به وجوه نقد حاصل از فعالی تهای عملیاتی تهیه شده طبق استاندارد بی نالمللی حسابداری شماره 7 دارد.

کلیدواژه ها

فعالیت های عملیاتی، توان پیش بینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.