رابطه بین تقارن و عدم تقارن اطلاعاتی با محاظه کاری

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات تجربی حسابداری مالی، دوره: 6، شماره: 20
  • کد COI اختصاصی: JR_QJMA-6-20_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 883
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن خوش طینت

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی

فرزانه یوسفی اصلی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

در این پژوهش ارتباط مابین تقارن و عدم تقارن اطلاعاتی با محافظه کاری در صورتهای مالی بررسی شد. عدم تقارن اطلاعاتی مابین سرمایه گذاران آگاه و ناگاه موجب ایجاد هزینه های نمایندگی می شود که این امر به نوبه خود موجب افزایش بازده مورد انتشار سرمایه گذاران می گردد. لذا ذینفعان هر شرکتی به دنبال مکانیزمی در جهت کاهش عدم تقارن اطلاعاتی می باشند. از طرفی محافظه کاری انگیزه و توانایی مدیران را برای درستکاری ارقام حسابداری کاهش داده و لذا موجب کاهش هزینه های نمایندگی می گردد. نتایج تحقیق نشان داد که عدم تقارن اطلاعاتی مابین سرمایه گذاران آگاه و ناآگاه منجر به محفاظه کاری می شود از طرفی تغییرات عدم تقارن اطلاعاتی مابین سرمایه گذاران منجر به تغییرات محافظه کاری می گردد، اما محافظه کاری منجر به عدم تقارن اطلاعاتی نمی گردد. این نتایج مغایر با پیشنهاد FASB است که عنوان می کند محافظه کاری منجر به ایجاد عدم تقارن اطلاعاتی می شود.

کلیدواژه ها

محافظه کاری، عدم تقارن اطلاعاتی، سرمایه گذاران آگاه و ناآگاه ، تفاوت دامنه ی پیشنهادی خرید و فروش سهم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.