ارزیابی متغیرهای موثر بر اعتبار پیش بینی سود توسط مدیریت

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات تجربی حسابداری مالی، دوره: 6، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_QJMA-6-19_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 609
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن خوش طینت

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی

مرتضی اکبری

عضو هیات علمی دانشگاه خلیج فارس

چکیده

بسیاری از تغییرات قیمت سهام در بازار سرمایه تحت تاثیر اطلاعات مختلف و متنوعی است که از سوی شرکتها به بازار ارایه می شود برخی از این اطلاعات منشا پیش بینی و برآورد دارند لذا صحت و سقم اعتبار این پیش بینی ها مورد سوال خواهد بود یک مشکل با اهمیت که غالب مدیران شرکتها با آن روبرو هستند این است که اعتبار پیش بینی آنها از سود، در بازار سرمایه، تحت تاثیر چه فاکتورها و متغیرهای می باشد و چگونه می توانند این اعتبار ار افزایش دهند. د راین مقاله به طور تجربی، فاکتورهای شناسایی شده در تحیقات و مطالعات خارج از کشور بر روی بورس اوراق بهادار تهران مورد ارزیابی قرار گرفته است فرضیات تحقیق مبتنی بر ارزیابی پنج فاکتور شامل نوع خبر مثبت و یا منفی بودن، انحراف در پیش بینی اعتبار مدیران افق زمانی پیش بینی، اندازه شرکتها و وجود و یا عدم وجود تعدیل در پیش بینی می باشد با در نظر گرفتن واکنش قیمت سهام در زمان اعلام پیش بینی سود به وسیله مدیریت به عنوان متغیر وابسته نتایج تحقیق نشان می دهد که اولا اعلام خبر منفی سود پیش بینی شده کمتر از گذشته نسبت به خبر مثبت واکنش بیشتری در قیمت سهام ایجاد می نماید به عبارت دیگر میازن باور و اعتبار خبر منفی نزد کارگزاران بازار نسبت به خبر مثبت بیشتر است ثانیا اندازه شرکتها در میزان باور و قبول سود پیش بینی شده نزد سرمایه گذاران دارای تاثیر بیشتری است ثالثا صحت و تحقق پیش بینی های گذشته بر روی باور پیش بینی های آینده موثر است رابعا پیش بینی های میان مدت نسبت به پیش بینی های سالانه واکنش بیشتری را در قیمت سهام ایجاد می نماید و نهایتا اینکه وجود یا عدم وجود تعدیل در پیش بینی ها بر روی باور و اعتبار پیش بینی های بعدی تاثیرگذار نیست. به طور کل تحقیق حاضر افزایش آگاهی نسبت به اینکه چگونه مدیران می توانند انتظارات خود از سودهای آتی را با بازار مرتبط سازند موجب می گردد.

کلیدواژه ها

اعتبار پیش بینی، پیش بینی سود، اعتبار مدیریت، تعدیل در پیش بینی ، خبر مثبت، خبر منفی ، اندازه شرکتها، مدیریت سود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.