میزان عدم صحت پیش بینی سود شرکتها در عرضه اولیه
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات تجربی حسابداری مالی، دوره: 3، شماره: 10
- کد COI اختصاصی: JR_QJMA-3-10_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 491
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی
کارشناس ارشد حسابداری
چکیده
شرکتها در زمان پذیرفته شدن بورس اوراق بهادار موظف به اعلام سود پیش بینی شده شرکت می باشند. سرمایه گذاران ا زاین اطلاعات برای تصمیمات آتی خود بهره می گیرند. افت سود پیش بینی بسیار حایز اهمیت است چرا که به نظر می رسد یک معیار برای بازده بلندمدت سهام باشد. در این تحقیق دقت سود پیش بینی شده شرکتهایی که به تازگی در فهرست شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران قرار گرفته اند، آزمون می گردد و خطای پیش بینی ها به چهار شیوه آماری خطای پیش بینی FE خطای مطلق پیش بینی AFE مجوز خطای پیش بینی SQFE و خطای فوق العاده SUP محاسبه می گردد. از آنجا که افشا پیش بینی سود در بازار سهام تهران اجباری است در این تحقیق سود پیش بینی و میزان صحت 81 شرکت در شرف پذیرش که طی دوره فروردین 1379 الی اسفند 1381 در فهرست شرکتهای بورسی قرار گرفته مورد بررسی قرار گرفته اند. برای بررسی میزان خطای پیش بینی شرکتهای انتخابی، از تجزیه و تحلیل آماری به روش رگرسیون ا ستفاده شد و با در نظر گرفتن عوامل گوناگون و تاثیرگذار به ارایه مدل اماری آن ارایه شده نتایج حاصل نشان داد که سرمایه گذاران توانایی برآورد خطای پیش بینی را در زمان درج اولین قیمت سهام شرکت در بورس اوراق بهادار را دارند. بررسی های انجام شده بر روی میزان تاثیر متغیرهای مستقل بر تطابق پیش بینی ها نشان داد که سه عامل دوره افق پیش بینی، شرایط اقتصادی و سابقه فعالیت شرکت در این رابطه قابل تامل است.کلیدواژه ها
صورتهای مالی، پیش بینی سود، شرکتهای در شرف پذیرش، سازمان بورس اوراق بهادار، خطای یپش بینیمقالات مرتبط جدید
- بررسی و شناسایی ارتباط یادگیری سازمانی با عملکرد شرکت با نقش میانجی خلاقیت و مدیریت کیفیت جامع
- بررسی تاثیر تردید حرفه ای و ویژگیهای شخصیتی بر کیفیت گزارش حسابرسی
- بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی با نقش میانجی رهبری کارآفرین (مورد مطالعه: صنایع نساجی هالل ایران)
- تاثیر انعطاف پذیری کارکنان بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی
- تاثیر همدلی سازمانی بر مشارکت کارکنان با نقش میانجی جو سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.