بررسی جذب یون های روی،کادمیم و سرب با کیتین استخراج شده از شاه میگو دریای عمان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله آب و فاضلاب، دوره: 26، شماره: 98
  • کد COI اختصاصی: JR_WWJ-26-98_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 446
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا سردشتی

دانشیار گروه شیمی،دانشکده علوم، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان ،ایران

حسینعلی بادین

دانش اموخته کارشناسی ارشد گروه شیمی ،دانشگاه علوم دانشگاه سیستان وبلوچستان زاهدان ایران

چکیده

پوسته شاه میگو به منظور استخراج کیتین در مهرماه 1381 از بندر کنارک جمع آوری، خالصی سازی و خشک شد. استخراج کیتین از پوسته با روشهای مرد سوم شیمیایی طی مراحل کانی زدایی، حذف مواد پروتیینی و مواد رنگی انجام شد. پوسته توسط اسید استیک و کلرید سدیم یک درصد خالص سازی شد که دارای 12 درصد کیتین خالصی است. شناسایی و تعیین ساختار ملکولی کیتین حاصله با روشهای طیف سنجی مادون قرمز و پراش اشعه ایکس BET و تجزیه عنصری دستگاهی انجام شد. طیف FT-TR کیتین استخراج شده با طیف FT = IR استاندارد مراک کاملا مطابقت داشت. کیتین یک پلیمر خطی II - استیل کلوگزامین است که یونهای فلزی می توانند روی این گروهها جذب شوند. بررسی سینتیکی واکنش کیتین با یون روی نشان داد که زمان تعادل جذب شش ساعت است. ایزوترمهای جذب لانگمیر برای یونهای سرب، روی و کادمیم با غلظت اولیه 10 × 2 مولار در pHهای مختلف و قدرت یونی 0/002 مولار و دمای اتاق با روش نیمه پیوسته ظرفی تهیه شد. بیشترین مقدار یونهای فلزی جذب شده روی کیتین در pH برابر 9/75 برای کادمیم، 119/ 0، مول بر کیلوگرم، برای روی، 0/716 مول بر کیلوگرم و برای سرب، 1/930 مول بر کیلوگرم میباشد. نمودارهای مقادیر تعادلی یونهای فلزی و جذب شده روی کیتین نسبت به pH نشان میدهند که ظرفیت جذب کیتین به DH، زمان واکنش، غلظت یون فلزی، و اندازه ذرات کیتین بستگی دارد. بنابراین کیتین به عنوان یک پلیمر طبیعی غیر سمی می تواند در سم زدایی آب به علت وجود یونهای فلزی سنگین به کار رود.

کلیدواژه ها

پوسته شاه میگو، کیتین استخراج شده، جذب یون های فلزی، BET، ایزوترم جذب لانکمیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.