بررسی شاخص های میکربی متعارف در آب آشامیدنی مناطق روستایی شهرستان تکاب
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: مجله آب و فاضلاب، دوره: 26، شماره: 98
- کد COI اختصاصی: JR_WWJ-26-98_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 475
نویسندگان
استاد گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زنجان
دانشجوی کارشناسی ارشد ،رشته مهندسی بهداشت محیط ،کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان تکاب
استاد گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زنجان
کارشناس ارشد شیمی آلی،دانشکده بهداشت ،دانشگاه علوم پزشکی زنجان
چکیده
روستایی شهرستان تکاب، در این پژوهش، کیفیت میکربی آب آشامیدنی در مناطق روستایی شهرستان تکاب بررسی شد. مطالعه توصیفی - مقطعی حاضر در تابستان و پاییز سال 1391، در مناطق روستایی شهرستان تکاب انجام شد پارامترهای میکربی مورد مطالعه، شامل کل کلیفرم و کلیفرم گرماپای به روش تخمیر لولهای و نیز شمارش میکربی هتروتروفیک بود. 50 درصد روستاهای غیر زیر پوشش که از آنها نمونهبرداری شد آلوده به کلیفرم و کلیفرم گرماپای بودند و در روستاهای زیر پوشش آبفار 11/9 درصد دارای آلودگی کلیفرمی و 9/5 درصد دارای آلودگی کلیفرم گرماپای بودند. میزان بهره مندی جمعیت روستایی از آب شرب سالم، از نظر کلیفرم در روستاهای زیر پوششی، غیر زیر پوشش و کل روستاها به ترتیب 88/4 ، 27/5 و 85 درصد بود و از نظر کلیفرم گرماپای به ترتیب 96/4، 27/5 و 91 درصد بود. در مورد آزمون هتروتروفیک در کلیه روستاها اعم از زیر پوشش و غیر زیر پوشش تعداد موارد هتروتروفیک کوچک تر از 500، صفر بود. بر اساس آخرین رهنمود سازمان بهداشت جهانی، که 90 درصد فقدان باکتری نسرین سبکلی گرماپای در آب آشامیدنی اجتماعات کمتر از 5000 نفر را، با شرط کفایت نمونه برداری، عالی دانسته است، کیفیت میکربی آب آشامیدنی در روستاهای شهرستان تکاب مطلوب ولی پایین تر از استاندارد کشوری بود.کلیدواژه ها
آب شرب روستایی، اشریشیا کلی، تکابمقالات مرتبط جدید
- مقایسه روش های مدرن و سنتی آبیاری به منظور احیا و پایداری منابع آب
- تحلیل جامع تاثیر انواع امواج بر فرآیند شیرین سازی آب در نواحی ساحلی
- عوامل آلایندگی های تالاب میانکاله و مروری بر راهکارهای بهبود کیفیت آب
- کاربرد فناوری سنجش از دور در شناسایی اراضی ماندابی
- ارزیابی تحمل برخی ارقام بومی و اصلاح شده برنج در روش نوین خشکه کاری (نوار تیپ)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.