بررسی اثر استفاده از روش ازن زنی برای حذف سم بوتاکلر از اب، مطالعه موردی: آب های زیرزمینی استان گیلان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: مجله آب و فاضلاب، دوره: 26، شماره: 96
- کد COI اختصاصی: JR_WWJ-26-96_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 523
نویسندگان
مربی ،معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد گیلان، رشت
استادیار، معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد گیلان،رشت
دکترای محیط زیست،معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد گیلان، رشت
چکیده
در منابع آبی استان گیلان، مقدار زیادی از علف کش ها (بوتا کلر) به دلیل استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی برای افزایش محصول در مزارع برنج وارد آب می شود. در این پژوهش اثرات ازن زنی برای حذف سم بوتا کلر باقیمانده از آب بررسی شد. نمونهها در طی چهار فصل از 20 چاه منتخب جمع آوری شد و پس از تثبیت پارامترهای فیزیکوشیمیایی با استفاده از سیستم استخراج مایع و کروماتوگرافی گازی آنالیز شدند. اندازه گیری های کمی با روشی افزایش استاندارد انجام شد و برای بررسی روشهای حذف از دستگاه مولد ازن استفاده شد. برای بررسی های آماری نیز از نرم افزار SPSS بهره گرفته شد. مطابق نتایج به دست آمده، غلظت باقیمانده بوتا کلر در نمونههای آنالیز شده بالاتر از حد استانداردهای جهانی به دست نیامد. در بررسی روش حذف، تاثیر پارامترهای دما، سختی و pH مطالعه شد و مشخص شد که در آبهایی با pH قلیایی و دمای بالا، راندمان حذف بوتا کلر به روش از نزنی افزایش می یابد و این در حالی است که با افزایش ساختی، این راندمان کاهش می یابد. همچنین در بررسی حاضر از مدل سینتیکی شبه نوع اول، برای بررسی نرخ تماس ازن با بوتا کلر استفاده شد و با توجه به نتایج به دست آمده مشخص شد که حاصلضرب غلظت ازن در مدت زمان تماسی، با لگاریتم میزان بوتا کلر رابطه خطی وغیرمستقیم داردکلیدواژه ها
بوتاکلر، کروماتوگرافی گازی، ازن ،مدل سینتیکیمقالات مرتبط جدید
- مقایسه روش های مدرن و سنتی آبیاری به منظور احیا و پایداری منابع آب
- تحلیل جامع تاثیر انواع امواج بر فرآیند شیرین سازی آب در نواحی ساحلی
- عوامل آلایندگی های تالاب میانکاله و مروری بر راهکارهای بهبود کیفیت آب
- کاربرد فناوری سنجش از دور در شناسایی اراضی ماندابی
- ارزیابی تحمل برخی ارقام بومی و اصلاح شده برنج در روش نوین خشکه کاری (نوار تیپ)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.