بررسی افکار و دیدگاه های افراد شاغل در حرفه های مختلف در خصوص مدیریت جامع پسماند جهت تدوین شیوه های مناسب آموزشی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_NUMS-2-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 496
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جواد قنادزاده

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط، گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.

آتنا بوالحسنی

کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست، مدیر پژوهشی سازمان مدیریت پسماند اراک، اراک، ایران.

نادر اخوان ملایری

کارشناس ارشد مدیریت دولتی ، شهرداری اراک، اراک، ایران.

بابک عشرتی

دانشیار، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.

چکیده

مقدمه و هدف: مدیریت مواد زاید، امروزه یکی از مهمترین دغدغه های جوامع بشری بوده و این پژوهش با هدف بررسی افکار مشاغل مختلف شهر اراک در خصوص مدیریت پسماندها صورت پذیرفته است. مواد و روش ها: مطالعه حاضر به صورت تحلیلی بر روی 275 نفر از شاغلین حرفه های مختلف و 667 نفر کارمندان ادارات شهر اراک در سال 1391 صورت گرفته است. نمونه گیری به صورت خوشه ای در سطح شهر انجام و از شرکت کنندگان سنجش آگاهی، نگرش، عملکرد و منابع آموزشی مناسب در خصوص مدیریت صحیح پسماندها به عمل آمد. در نهایت نتایج با استفاده از آزمون های کای دو و تی تست تجزیه و تحلیل شد. نتایج: میانگین نمره آگاهی مشاغل و ادارات مختلف در زمینه مدیریت پسماند 2/1± 4/5 و 1/9±6/7 بود که با یکدیگر اختلاف معناداری داشتند (P=0/041). همچنین میانگین نمره نگرش آنان 5/6±18 و 7/1±26/12 بود که با یکدیگر اختلاف معناداری داشتند (P=0/025). بین سطح آگاهی با شغل و همچنین سطح تحصیلات رابطه معنادار مشاهده گردید (P< 0/05). در خصوص منابع آموزشی 39 درصد افراد شاغل در ادارات، رادیو و تلویزیون را تاثیرگذارترین منبع در یادگیری و آموزش مدیریت پسماند اعلام نمودند. نتیجه گیری: با توجه به میزان آگاهی و نگرش کمتر مشاغل مختلف نسبت به ادارات و از طرفی حجم پسماندهای تولیدی در ادارات و مشاغل مختلف، جمع آوری و دفع پسماند، مدیریت صحیح و اصولی مبتنی بر روش های علمی و فنی در این زمینه لازم می باشد.

کلیدواژه ها

ادارات، مشاغل، مدیریت پسماند، آموزش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.