طراحی کنترل کننده ردیاب مقاوم برای یک روبات متحرک غیرهولونومیک دارای لغزش جانبی با روش های بازطراحی لیاپانوفی و ∞Hغیرخطی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 45، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TJEE-45-4_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 302
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه منفرد

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی برق و الکترونیک - دانشگاه صنعتی شیراز - شیراز - ایران

محمدحسین شفیعی

استادیار، دانشکده مهندسی برق و الکترونیک - دانشگاه صنعتی شیراز - شیراز - ایران

طاهره بینازاده

استادیار، دانشکده مهندسی برق و الکترونیک - دانشگاه صنعتی شیراز - شیراز - ایران

چکیده

کنترل روبات های متحرک غیرهولونومیک، به دلیل درجه آزادی کمتر نسبت به نوع هولونومیک، مشکل تر است. علاوه بر آن، وجود پدیدهلغزش در این روبات ها محدودیت غیرهولونومیک را به صورت نامطلوبی دچار اغتشاش می نماید. در مطالعات انجام شده قبلی، لغزش معمولا بااستفاده از سنسورها اندازه گیری و یا با استفاده از روش های تخمین، تخمین زده می شود. در این مقاله فقط با دانستن حد بالای لغزش، دوکنترل کننده ردیاب مقاوم با استفاده از روش های بازطراحی لیاپانوفی و ∞H غیرخطی طراحی می شود. همچنین با تغییر زاویه مختصات کانایاما درمدل سازی خطای ردیابی، اغتشاشات موجود در مدل به صورت سازگار با ورودی تبدیل می شوند تا روش ∞H قابل اعمال باشد. از طرفی به منظورتطبیق بیشتر با فیزیک مسیله، مدلی انتخاب شده که در آن لغزش می تواند علاوه بر انحراف مختصات روبات از مسیر حرکت، زاویه محور اصلی آنرا نیز دچار انحراف کند (چرخش روبات به دور خود). درنهایت، عملکرد این دو کنترل کننده مقایسه شده و نتایج شبیه سازی، کارایی مناسبکنترل کننده های پیشنهادی و پایداری مجانبی خطای ردیابی را در حضور لغزش جانبی نشان می دهد.

کلیدواژه ها

غیرهولونومیک، لغزش، روش بازطراحی لیاپانوفی، روش ∞H غیرخطی، کانایاما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.