بازشناسی برخط حروف فارسی بر پایه مدل مخفی مارکوف

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 40، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TJEE-40-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 497
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود فرکی

آزمایشگاه هوش مصنوعی- دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر- دانشگاه صنعتی اصفهان- اصفهان- ایران

مازیار پالهنگ

آزمایشگاه هوش مصنوعی- دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر- دانشگاه صنعتی اصفهان- اصفهان- ایران

چکیده

در این مقاله روشی برای بازشناسی برخط حروف فارسی برپایه مدل مخفی مارکوف ارایه می شود. ابتدا با به دست آوردن تعداد بخش های حرف نوشته شده و بازشناسایی اجزای کوچک آن از تعداد حروف نامزد کاسته می شود. سپس بدنه و اجزای کوچک حرف ناشناخته پیش پردازش می شوند. مراحل پیش پردازش شامل یکسان سازی اندازه و دوباره نمونه برداری است. در این صورت بازشناسی نسبت به تغیر اندازه و جابجایی مقاوم و همچنین استخراج ویژگی با دقت بالاتری انجام می شود. ویژگی های استخراج شده شامل هردو نوع ویژگی های محلی و ساختاری هستند. ویژگی های محلی، زوایای بین بردارهای برازش شده به نقاط مهم حرف ناشناخته با محور افقی و ویژگی های ساختاری، بنابه تعریف، شامل نقاط اوج، دره- راست و دره- چپ هستند. آموزش مدل نیز با استفاده از الگوریتم Baum-Welch، با پس پردازشی روی آن انجام شده است. استفاده از مراحل ذکر شده باعث شده است که بازشناسی صورت گرفته بسیار موفق و کاملا مستقل از نویسنده باشد. گزارش های به دست آمده از نتایج آزمایش ها، بیان گر دقت بازشناسی 97/22% در بخش آموزش و 94/9% در بخش آزمایش سیستم در روش پیشنهادی است.

کلیدواژه ها

بازشناسی برخط دست نوشته, مدل مخفی مارکوف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.