بررسی شدت روشنایی در فضاهای آموزشی و اداری مراکز آموزش عالی شهر همدان ومقایسه آن با استاندارهای جهانی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله علمی پژوهان، دوره: 11، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_PSJ-11-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 383
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کریم قاضی خانلو ثانی

دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان

رضا حبیبی پور

دانشگاه آزاد اسلامی،واحد همدان

مریم مجیری

دانشکده پیراپزشکی،دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان

چکیده

مقدمه و هدف: در هر نظام آموزشی، عوامل بسیاری با یکدیگر عمل می کنند تا یادگیری و پیشرفت تحصیلی برای فراگیران حاصل گردد. با عنایت به اهمیت میزان روشنایی محیط بر میزان یادگیری فراگیران و افزایش بهره وری در محیط های آموزشی، مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان روشنایی محیط های اداری و آموزشی دانشگاه های سطح شهر همدان صورت گرفته است. مواد و روش ها در این مطالعه مقطعی، وضعیت و شرایط روشنایی کلاسهای آموزشی، فضاهای اداری و راهروها در مراکز آموزش عالی سطح شهر همدان (آزاد، بوعلی سینا، پیام نور، علوم پزشکی، مرکز تربیت معلم و آموزشکده فنی) مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تعیین سطح روشنایی محیط های مورد بررسی از یک دستگاه لوکس متر کالیبره شده استفاده شد. سنجشی روشنایی در این مطالعه به روشی عمومی و بنا به توصیه های انجمن مهندسان روشنایی آمریکای شمالی (IESNA) انجام شد. نتایج با استانداردهای موجود کشوری و پیشنهادی IESNA مقایسه شد. یافتهها: میانگین روشنایی در کلاس های درسی دانشگاه های مورد بررسی در محدوده 301 تا 666 لو کسی بوده است و این موضوع نشان ).o.J్చు روشنایی مطلوب کلاسی ها در اغلب دانشگاه ها میی باشد. گرچه یکنواختی روشنایی yè این مکان ها مناسب نبوده و در اغلب موارد میزان غیر یکنواختی بالای 50 درصد گزارش شده است. بحث و نتیجه گیری: روشنایی عمومی تمامی دانشگاه ها بالاتر از کمینه استاندارد پیشنهادی بوده و از این لحاظ در وضعیت کاملا مطلوبی قرار داشته ایم. ولیکن در اغلب موارد شدت روشنایی در نواحی مورد بررسی بالاتر از استاندارد پیشنهادی کشوری بوده و از لحاظ شدت روشنایی (به ویژه در راهروهای عمومی تمامی دانشگاه ها) در وضعیت بالاتر از .استاندارد هستیم

کلیدواژه ها

روشنایی، آموزشی، لوکسی متر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.