ارزیابی اقتصادی در ساخت دستگاه لوله رانی 1800 میلی متر در طرح جامع آبرسانی شهرتهران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران
  • کد COI اختصاصی: NWWCE01_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد زینالی

کارشناسی مهندسی مکانیک، آب و فاضلاب استان تهران، کارشناس فنی

علیرضا فرجی

کارشناس ارشد مکانیک، دانشگاه فنی امیرکبیر اراک، مربی

چکیده

به همان میزان که تکنولوژیهای صنعتی افزایش مییابد تصمیمگیریهای اقتصادی نیز مشکلتر و حساستر میگردد. با پیشرفت تکنولوژی و تحولات اجتماعی، لزوم استفاده از تکنولوژی در اجرای سازههای ساخت دست بشر بیشتر میشود. لوله رانی روشی برای نصب خطوط لولههایزیرزمینی بدون ایجاد مزاحمت برای تاسیسات روزمینی و قطع ترافیک عبوری از سطح زمین میباشد که در مقایسه با روشهای حفاری ترانشهروباز هم اقتصادیتر(به دلیل عدم نیاز بهقطع ترافیک و حجم خاکبرداری کمتر) وهم امنتر(عدم نیاز به حفاظت ترانشه) میباشد. در این مقاله با توجه به پروژههای اجرا شده در شهر تهران و بر اساس اصول اقتصاد مهندسی بهوسیله آنالیز حساسیت و روش ارزش کنونی به تخمین قیمت تمامشده پروژه، با توجه به هزینه تجهیزات، نیروی انسانی و مدت پروژه که بر هزینههای سربار اثر میگذارد به ارزیابی اقتصادی پرداخته و نقطه بهینه هزینهها در استفاده از دستگاه لوله رانی محاسبه شده است.

کلیدواژه ها

ارزش فعلی، دستگاه حفار، تخمین خوشبینانه، تخمین بدبینانه، تخمین محتمل، عمر اقتصادی، نرخ بازگشت سرمایه، نقطه سربهسر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.