بررسی مصارف کولر آبی مطالعه موردی شهر سمنان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران
  • کد COI اختصاصی: NWWCE01_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 832
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو لشکری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک – تبدیل انرژی، کارشناس مسیول بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان

نادر قدس

دانشآموختهی کارشناسی ارشد مهندسی عمران – سازه، معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان

علی دامغانیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک – تبدیل انرژی، مدیر تعمیر و نگهداری شرکت عقاب افشان

داود اعرابیان

دانشآموختهی کارشناسی مهندسی آب و فاضلاب، مدیر دفتر مدیریت مصرف و آب بدون درآمدشرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان

چکیده

تغییرات اقلیم جهانی و تداوم خشکسالی سبب کاهش قابلملاحظهی منابع آب پایدار و موجب نگرانی کشورها شده است. این نگرانی زمانی افزایش مییابد که آمارهای جهانی ثابت بودن ظرفیت استحصال آب کرهی زمین را نشان میدهد و سازمان ملل به کشورهای کم آب توصیه میکند که بهحفظ ذخایر موجود خویش همت گمارند. کشور ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و ضرورت صیانت از آب در چرخهی مصرف را باید در دستورکار خود قرار دهد. وزارت نیرو در سالهای اخیر، کنترل منابع سطحی و زیرزمینی آب را آغاز نموده و برنامههای اجرایی اصلاح الگوی مصرف و مدیریت یکپارچهی آب را شدت بخشیده است. در ایران سرمایش ساختمانها غالب ا بهوسیله کولرهای آبی تامین میشود. بررسیهای اولیه نشانمیدهد که مصرف آب واقعی کولر بخصوص در مناطق گرم و خشک حتی با احتساب ضریب حداکثر روزانه، بیشتر از مقدار ضوابط پیشنهادیاستاندارد مهندسی آب کشور است. میزان آب مصرفی کولرهای آبی عمدت ا تابع دمای هوا و رطوبت نسبی محیط است . در این پژوهش سعی شدهبا عنایت به مفهوم اصلاح الگوی مصرف آب و استفادهی بهینه و بهاندازهی نیاز، مصرف آب کولرها و راههای کاهش آن در شهر سمنان ارزیابی گردد. ابتدا با بهرهگیری از تجهیزات برسنجی شدهی اندازهگیری جریان، میزان ورودی آب به کولرهای منطقهی پایلوت شفاف گردید و سپس باتوجه به آمار هواشناسی و مدت زمان روشن بودن کولرهای مورد نظر، میزان آب مصرفی اندازهگیری شد. در شرایط مشابه نیز ارزیابی بین کولرهایدارای سایبان و بدون سایبان و همچنین دارای ترموستات و بدون ترموستات انجام شد. این بررسیها نشان میدهد که میزان مصرف آب در کولرهاحدود 31 درصد از تولید شهر سمنان در پنج ماه از سال )اردیبهشت تا شهریور( و زمان پیک مصرف میباشد که در شرایط استفاده از سایبان بیش از 20 درصد و با نصب ترموستات حدود 8 درصد میتوان مصرف آب را کاهش داد

کلیدواژه ها

اصلاح الگوی مصرف،کولر آبی، سایبان، سمنان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.