بررسی کاهش غلظت کلر فعال در محلول هیپوکلریت سدیم 15 % با استفاده از متغیرهای درجه حرارت و مدت زمان ذخیرهسازی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,401

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NWWCE01_004

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

رایجترین مادهای که جهت گندزدایی آب شرب استفاده میشود آب ژاول میباشد. آب ژاول در سال 1950 اولین بار در کشور سوید با آغاز تکنولوژی کلرزن های جهان برای گندزدایی آب شرب بکار گرفته شد. سپس در کشورهای اروپای شرقی، ژاپن و سنگاپور برای آبلولهکشیمورد استفاده قرار گرفت. در ایران اولین بار آب ژاول را با نام محصول وایتکس توسط دکتر خطیبی به بازار عرضه شد. عامل اصلی و شور در آب ژاول عیپوکلریت سدیم )naocl )میباشد، و در غلظتهای متفاوت به فروش میرسد و با توجه به خواص فیزیکوشیمیایی خاص خود مورد توجه مصرف کننده میباشد. تجزیه و تحلیل میزان کلر فعال در محلول هیپوکلریت سدیم 12-15 %با استفاده از متغیرهای زمان و دما. نمونه هیپوکلریت سدیم ارسالی از شهرستان قاین و از کلران سمنان خریداری شده است. پس از تحویل نمونه به آزمایشگاه مرکزی آب به دو قسمت 1 لیتری توزیع شد، یک نمونه در بطری پالستیکی سفید و دمای اتاق یا محیط آزمایشگاه، یک نمونه در بطری تیره و محیط یخچال ذخیره و نگهداری شد و تاثیر دما و نور در تغییرات غلظت کلر فعال مشخص گردید. نتایج نشان داد که محلول هیپوکلریت سدیم با از دست دادن قابلتوجهی از کلر فعال بسته به شرایط ذخیرهسازی و زمان ذخیرهسازی و دما کامال ناپایدار است. بالاترین درجه حرارت، پایینترین طول عمر کلر فعال را به دنبال داشت.ذخیرهسازی در محیط سرما ثابت میکند که بهترین گزینه برای جلوگیری از دست دادن قابلتوجهی از کلر فعال در محلول سدیم هیپوکلریت 15%میباشد

کلیدواژه ها:

درصد خلوص محلول هیپوکلریت سدیم ، دما ، زمان ، کاهش غلظت

نویسندگان

مجید محمدنژاد

معاون بهرهبرداری، شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی

فاطمه اسپکی

کارشناس آزمایشگاه مرکزی، شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی

زهرا عسکری

کارشناس آزمایشگاه مرکزی، شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Braitt AH, Cunha RS, Martin AS, Bueno CES. Evaluation _ ...
  • Piskin B, Tukun M. Stability of various sodium hypochlorite soloution. ...
  • Clarkson RM, Moule AJ, Podlich HM. The shelf-life of sodium ...
  • نمایش کامل مراجع