ارایه رویکردی مبتنی بر فرایند تحلیل شبکه ای و تاپسیس به منظور اولویت بندی استراتژی ها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: NDMCONFT06_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 514
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گلسا میرهاشمی

گروه مدیریت، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران

سیدعلیرضا داودی

گروه ریاضی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران

سیدعلی دلبری

گروه مدیریت، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران

چکیده

تحلیل قوتها، ضعفها، فرصتها و تهدیدها با در نظر گرفتن مهمترین فاکتورهای داخلی و خارجی سازمان تاثیرگذار بر آینده سازمان یکی از مهمترین ابزارهای کمکی برای تصمیمگیرنده میباشد که بر تحلیل سیستماتیک محیط داخلی و خارجی سازمان تاکید دارد. با وجود توانایی های بالای ابزار موردنظر، در تحلیل قوتها، ضعفها، فرصتها و تهدیدها مرسوم، اثر کمی اهمیت هر فاکتور بر استراتژی یا برنامه پیشنهادی در نظر گرفته نشده و اهمیت نسبی فاکتورها لحاظ نمی شوند و این مدل توانایی برآورد درست گزینههای تصمیمگیری را ندارد. علاوه بر این، در این تحلیل فاکتورها به صورت تکتک و معمولا خیلی کلی و به طور خلاصه ارایه میشوند و آن اغلب فقط به صورت یک لیست یا عبارات کیفی ناکامل از فاکتورهای داخلی و خارجی ارایه میشود و نمی توانند فرآیند تصمیمگیری استراتژیک را به طور جامع ارزیابی کند. ما در این تحقیق رویکردی ترکیبی مبتنی بر تحلیل فرایند شبکه ای فازی و تاپسیس به منظور رتبه بندی استراتژی ها متناسب با ساختار صنایع پویا ارایه می دهیم. بخشی از وزن ها را که بین فاکتورها وابستگی وجود دارد را با استفاده از روش تحلیل شبکه ای فازی تعیین کرده و بخش وزن دهی نهایی را با استفاده از روش تاپسیس انجام می دهیم. مفهوم فازی بودن در این رویکرد به منظور مدل سازی بیانات نادقیق و زبانی متخصصین در فرایند مقایسات زوجی مورد استفاده قرار گرفته شده است و از طرف دیگر با تغییر شرایط محیطی و هر یک از فاکتورها نیاز به پاسخ دادن به همه پرسش ها نمی باشد.

کلیدواژه ها

تحلیل قوت ها، نقاط ضعف، فرصت ها و تهدیدها، تحلیل فرایند شبکه ای، روش تاپسیس، منطق فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.