شناسایی مولفههای مربوط به محاسبه بهای تمام شده خدمات آموزشی مبتنی بر الگوی فرآیند آموزش

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: NDMCONFT06_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 606
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا زارع

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی صنایع (مدیریت سیستم و بهره وری)، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

بختیار استادی

استادیار و عضو هیات علمی دانشکده مهندسی صنایع و سیستمها، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

چکیده

هر سازمانی به دنبال راهی برای کاهش هزینه های خود است و استفاده از راه های نوینی جهت مدیریت هزینه ها و کاهش آنها ضروری شده است. امروزه این ضرورت در سازمان های خدمات محور به خصوص دستگاههای حاکمیتی نیز احساس می شود. سیاست گذاری و برنامه ریزی دوره های آموزشی ایمنی، شغلی، مهارتی و غیره جز رسالت و ماموریت دستگاههای حاکمیتی می باشد. بنابراین محاسبه بهای تمام شده خدمات برای آنها، اهمیت بسزایی دارد. هدف نهایی این دستگاهها و موسسات و مراکز تحت نظارت آنها، از برگزاری چنین دوره هایی، تدوین ضوابط، آیین نامه ها و توصیه های ایمنی در راستای استانداردهای سازمان بین المللی کار (O.L.I (از طریق فعالیت های پژوهشی و آموزشی، سالم سازی محیط کار، به منظور حفظ و صیانت نیروی انسانی و تامین سلامت کارگران و پیشگری و کنترل حوادث و بیماریهای ناشی از کار است. هزینه یابی بر مبنای فعالیت یکی از روش های نوین هزینه یابی است که مورد استفاده اکثر سازمانهای تولیدی و خدماتی می باشد. هدف این پژوهش، محاسبه بهای تمام شده دوره های آموزشی برگزار شده توسط موسسات و مراکز ذکر شده است که با روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت انجام گرفته است. بنابراین ابتدا به معرفی رویکرد هزینه یابی بر مبنای فعالیت پرداخته و سپس با شناسایی مراکز فعالیت مورد نیاز دوره های آموزشی و استفاده از فرمولهای محاسباتی مناسب، هزینه های این دوره ها مورد محاسبه قرار گرفته است. در پایان، به منظور تفهیم موضوع، هزینه یک دوره آموزشی محاسبه شده است.

کلیدواژه ها

مدیریت هزینه، سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت (ABC )، موسسات آموزشی، فرآیند آموزش، تخصیص منابع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.