ارزیابی الگوهای سری زمانی و فازی برای پیشبینی مصرف برق بخشهای مختلف ایران تا افق 1410

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: NDMCONFT06_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 750
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرویز حاجیانی

استادیار، اقتصاد انرژی دانشگاه خلیج فارس

حجت پارسا

استادیار، اقتصاد انرژی دانشگاه خلیج فارس

محسن توان

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد انرژی، دانشگاه خلیج فارس

چکیده

انرژی برق به دلیل به صرفه نبودن ذخیرهی آن، در صورت تولید بیشتر یا کمتر از حد مورد نیاز، باعث ایجاد خسارات بزرگی میشود، پس باید تولید و مصرف برق متناسب با یکدیگر باشند و توجه به مصرف برق از اهمیت زیادی برخوردار است. ازاینرو ضروریاست که پیشبینی دقیقی از مصرف برق برای سالهای آینده انجام گیرد. در این تحقیق، لگاریتم مصرف برق بخش عمومی با الگوهایرگرسیون خطی فازی (FLR ،(خود توضیح میانگین متحرک انباشته (ARIMA (و خود توضیح میانگین متحرک انباشتهی فازی (FARIMA (پیشبینی میشود و سپس الگوی دقیق تر با استفاده از معیارهای مختلف انتخاب شده و مصرف برق سایر بخش ها با الگوی دقیق تر پیش بینی می شود. برای افزایش ظرفیتهای تولید برق به پیشبینی بلند مدت (10-30 ساله) نیاز است و به همین دلیل پیشبینی تا سال 1410 انجام میگیرد. متغیرهای این تحقیق، مصرف برق، متوسط قیمت برق و تعداد مشترکین برق میباشند. دورهی مطالعه سالهای 1347 تا 1393 میباشد که دادههای سالهای 1389-1347 برای تخمین و دادههای چهار سال آخر برای ارزیابی و مقایسه مورداستفاده قرار میگیرد. پس از ارزیابی الگوها با معیارهای مختلف، نتایج نشان داد که الگوی خود توضیح میانگین متحرک انباشتهی فازی دارای دقت بیشتری میباشد. پس از پیش بینی با استفاده از این الگو مشخص شد که مصرف برق بخش های عمومی، خانگی، کشاورزی و صنعتی در سال 1410 به ترتیب به 65892 ،134322 ،66587 و 139481 میلیون کیلووات ساعت خواهد رسید.

کلیدواژه ها

پیشبینی، مصرف برق ، سری زمانی، رگرسیون فازی، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.