جلوگیری از نشست و ریزش زمین در اثر حفر ایستگاه مترو به روش شمع و ریب

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس منطقه ای و یازدهمین کنفرانس تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: ITC11_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2119
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم حسنی

کارشناسارشد مکانیک سنگ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، شرکت مهندسین مشاور ایران استن

روح اله بصیرت

کارشناسارشد مکانیک سنگ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، شرکت مهندسین مشاور ایران استن،

حسین سالاری راد

استادیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی معدن و متالورژی

چکیده

در احداث خطوط مترو، ساخت ایستگاههای مترو از اهمیت دوچندانی برخوردار است. یکی از مواردی که باید در ساخت این ایستگاهها مدنظرقرار گیرد، نشست سطح زمین میباشد. در این مقاله نشست سطح زمین در اثر حفاری یکی از ایستگاههای مترو کرج با استفاده از نرمافزارFLAC3D بررسی شده است. در ایستگاه مذکور در ابتدا تونل اصلی حفاری شده که منجر به نشستهایی در سطح زمین شد. در ادامه بدون توجه به هشدارهای ابزار دقیق بخشهایی از ایستگاه به روش شمع و ریب حفر گردید که موجب نشستهای زیاد و ترکخوردگی در برخیساختمانهای اطراف ایستگاه گردید. در این شرایط کار متوقف و تحلیلهای مختلفی در زمینه ادامه کار انجام شد. در این مقاله در ابتدا حفاریایستگاه با روش شمع و ریب مدلسازی شد. نتایج نشان دادند که میزان نشست سطح زمین زیاد بوده و ایستگاه ناپایدار است. سپس 3 سناریوی اعمال سیستم نگهداری، انجام تزریق و سیستم توامان تزریق و نگهداری بررسی شد. نتایج عددی نشان دادند که نشست سطح زمین در حفرکامل ایستگاه به مقدار قابل توجهی کاهش یافته به طوریکه با اعمال همزمان سیستم نگهداری و تزریق به با کسر نشست حفاریهای اولیه به کمتر از 3 سانتیمتر کاهش یافته و ایستگاه پایدار میماند.

کلیدواژه ها

نشست، ایستگاه مترو، روش شمع و ریب، آنالیز عددی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.