بررسی علل ایجاد ترک در سگمنتهای تونل قطار شهری مطالعه موردی خط 2 متروی تبریز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس منطقه ای و یازدهمین کنفرانس تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: ITC11_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 938
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی رجایی

کارشناسی ارشد مهندسی معدن، ناظر حفاری مکانیزه پروژه خط 2 قطارشهری تبریز از موسسه مهندسین مشاورایمنسازان

توحید دوستی

کارشناسی ارشد عمران سازه ، کارشناس خدمات مهندسی خط 2 قطارشهری تبریز از موسسه مهندسین مشاور ایمنسازان

منوچهر دوستی

کارشناسی ارشد زمینشناسی مهندسی ، سرپرست نظارت حفاری مکانیزه و سگمنت خط 2 قطارشهری تبریز از موسسه مهندسین مشاور ایمنسازان

سلیم پورمند

کارشناسی ارشدمکانیک سنگ، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

چکیده

با توجه به عملکرد سازهای سگمنتها در تونل، لازم است عواملی که رفتار سازهای سگمنت را تحت تاثیر قرار میدهند مورد شناسایی، بررسی وکنترل قرار گیرند. . در شروع حفاری پروژه خط 2 متروی تبریز پس از حمل سگمنتها به تونل بروز ترک و شکستگی در زمان ساخت رینگ وحین حفاری مشاهده گردیده است که در این مقاله به ریشه یابی علل ایجاد این ترکها و شکستگیها در سگمنتها، بررسی کفایت سازه ای سگمنتها با تحلیل پایداری در طولانی مدت، و ارایه راهکارهای اصلاحی پرداخته شده است.با توجه به اینکه تونل خط 2 در طول مسیر خودهمواره در زیر سطح آب قرار دارد، تداوم نشت آب از طریق ترکها و ارتباط آب با سطح میلگردها آسیب دیگری است که پایداری سازه ایسگمنتها را در طول زمان کاهش خواهد داد. در این مقاله سعی شده است دلایل بوجود آمدن ترکها ، تحلیل پایداری بلند مدت اثر ترکها ، اعوجاج بر سازه سگمنت و در نهایت به راهکارهای جلوگیری از ایجاد ترک و راهکارهای اصلاح ترکهای ایجاد شده و غیره اشاره خواهد شد و در نهایت نموداراستخوان ماهی بررسی عوامل ایجاد ترکها در مترو خط 2 تبریز و پتاسیل بار وارد بر سگمنت از دیدگاه ژیومکانیکی نمایش داده خواهد شد.

کلیدواژه ها

سگمنت، ترک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.