CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی و رتبه بندی عوامل اثرگذار توسعه مناطق آزاد تجاری بر حجم معاملات بین المللی (مطالعه موردی: منطقه آزاد تجاری صنعتی بندر انزلی)

عنوان مقاله: شناسایی و رتبه بندی عوامل اثرگذار توسعه مناطق آزاد تجاری بر حجم معاملات بین المللی (مطالعه موردی: منطقه آزاد تجاری صنعتی بندر انزلی)
شناسه ملی مقاله: MAESREAI01_428
منتشر شده در اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری، علوم تربیتی و اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

عبدالحسین کرمپور - استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر
پرویز کشفی - کارشناسی ارشد دانشگاه تهران

خلاصه مقاله:
با توجه به اهمیت موضوع تجارت جهانی و افزایش حجم معاملات بین المللی و نقش کلیدی و سرنوشت ساز آن در اقصادکشورها، این تحقیق به منظور شناسایی و رتبه بندی عوامل اثر گذار توسعه مناطق آزاد تجاری بر حجم معاملات بین المللیمورد بررسی قرار گرفت. این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی و با استفاده از روش پیمایشی می باشد. حجم نمونه مورد بررسی در آن 340 نفر از کارکنان و تجار حاضر در منطقه بندر بین المللی بندر انزلی بودند که هریک به نحوی در زمینهتجارت خارجی شرکت داشتند. به منظور جمع آوری داده های مورد نیاز، از دو پرسشنامه استفاده شد که به همین تعداد درمیان افراد توضیع گردید. پرسشنامه اول مربوط به اطلاعات شخصی و توصیفی پاسخ دهندگان و پرسشنامه دوم که به تعداد22 سوال توسط محقق و به روش لیکرت طراحی شد مربوط به اطلاعات استنباطی تحقیق در سه حوزه ی عوامل قوانین،خدمات و تجارت باز بود. از میان پرسشنامه های جمع آوری شده تعداد 300 پرسشنامه قابلیت استفاده در پژوهش را داشت.تحلیل های آماری این پژوهش از طریق نرم افزار SPSS صورت پذیرفت. اعتبار روایی پرسشنامه با استفاده از نظر اساتیدراهنما و مشاور و پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ به میزان 0/887 بدست آمد که نشان از پایایی آن دارد. همچنین، به منظور بررسی ارتباط سوالات با موضوع و سایر سوالات پرسشنامه از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده گردید. بهمنظور تایید مدل ساختاری پژوهش از نرم افزار آموس استفاده شد که به تایید مدل و توجیه پذیری مسیرها منجرب گردید.نتایج نشان داد عامل قوانین با مقدار 31/4 درصد، عامل خدمات با مقدار 36/7 درصد و عامل تجارت باز با مقدار 42/9 درصد متغیر حجم معاملات بین المللی را در مدل ساختاری پژوهش افزایش می دهند. در نتیجه این تحقیق مشخص گردید میزانارتباط هر سه عامل قوانین، خدمات و تجارت باز به صورت همزمان بر افزایش حجم معاملات بین المللی تا سطح 88 % موثراست.

کلمات کلیدی:
مناطق آزاد تجاری، معاملات بین المللی، قوانین مناطق آزاد، خدمات مناطق آزاد، تجارت باز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/598479/