بررسی چالش ها و مزایای بانکداری سیار با تمرکز استفاده از فناوری NFC در جهت توسعه تجارت همراه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری، علوم تربیتی و اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل
  • کد COI اختصاصی: MAESREAI01_400
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 761
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهاب بهروزی

گروه کامپیوتر، واحد صفاشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، صفاشهر، ایران

چکیده

هرچند نیمه دوم دهه 70 شمسی سرمنشا و آغاز به کار بانکداری الکترونیک و دوره تغییر از روشهای سنتی به رویکردهاینوین شناخته شده، اما به واقع دهه 80 را باید دهه رشد و بلوغ بانکداری الکترونیک در کشور نام گذاری کرد. آنچه مسلم استبا ظهور فناوریهای جدید در عرصه های مختلف فناوری، همچون شبکه، زیرساخت، آینده بانکداری شکل دیگری به خودخواهد گرفت. در این بین موبایل های هوشمند و NFC نقش بسزایی در این تحول خواهند داشت. فناوری های هوشمند درموبایل انواع خدمات بانکی را در هر مکان و زمان برای شخص فراهم خواهد نمود. در این بین کارتهای هوشمند و فناوریNFC نقش اصلی در خدمات پرداخت را ایفا خواهد نمود. در سال 2010 با معرفی اولین گوشی تلفن همراه هوشمند و وجودساختار مناسب برای پیاده سازی پرداخت های موبایلی از طریق NFC موضوع استفاده بانکها از این فناوری اهمیت ویژه ای پیداکرد. همچنین به علت مشکلاتی از قبیل حمل کارت های پرداخت متعدد در کیف مشتریان، نگهداری رسیدهای کاغذیگوناگون و .. تمایل زیادی برای ایجاد یک سیستم پرداخت الکترونیک یکپارچه که هزینه و ریسک مراودات را به شدت کاهشدهد وجود دارد. با توجه به نمونه های بین المللی مناسب ترین روش برای پرداخته ای خرد استفاده از فناوری NFC است.هزینه پایین، سرعت بالا و کارایی آسان مهمترین مزایای این فناوری به شمار می آیند. در این مقاله ابتدا سیستم های پرداختسیار را معرفی کرده و سپس فناوری NFC و روشهای استفاده از آن معرفی میگردد و ضمن بحث در زمینه پرداخت سیارمبتنی بر این روش، چالش های پیش روی آن شرح داده خواهد شد.

کلیدواژه ها

بانکداری سیار، بانکداری همراه، RFID, NFC، کیف پول آنلاین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.