نگاهی به مدیریت دولتی نوین و ظهور آن در ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری، علوم تربیتی و اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل
  • کد COI اختصاصی: MAESREAI01_258
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4878
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زلفا حق گویان

دکتری مدیریت رفتار سازمانی، پردیس فارابی دانشگاه تهران

احمد عباسی

کارشناس مدیربت دولتی پردیس فارابی دانشگاه تهران

فاضل نجفی

کارشناس مدیریت دولتی پردیس فارابی دانشگاه تهران

چکیده

هدف این مقاله بررسی مدیریت دولتی نوین، انتقادات وارد بر آن و ظهور آن در ایران می باشد. در این مقاله از روش مرورادبیات استفاده شده است. در دهه 90 اغلب دولت ها در پاسخ به مشکلات مختلفی که با آن ها روبه رو بودند، به مدیریتدولتی جدیدی روی آوردند که به مدیریت گرایی یا مدیریت دولتی نوین شهرت یافت. پایه های مدیریت دولتی نوین بر تیوریهای علم اقتصاد و تیوری های بخش خصوصی استوار است. تیوری های انتخاب عمومی و اصیل- وکیل دو تیوری علم اقتصاد است که مدیریت دولتی نوین را تحت تاثیر قرار داده است. امروز نیز کشور ما در همین راستا گام بر می دارد. پس از پایانجنگ و اولین برنامه پنج ساله اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در ایران، رگه های مدیریت دولتی نوین خود را در قالبسیاست خصوصی سازی به عنوان یکی از اجزای مهم سیاست های تعدیل اقتصادی مطرح کرد و اولین مجوز قانونی نسبت بهمحدود کردن اندازه دولت در اقتصاد و مشارکت بخش خصوصی در فعالیت های اقتصادی به تصویب رسید.

کلیدواژه ها

مدیریت دولتی، الگوی سنتی ، مدیریت دولتی نوین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.