بررسی ارتباط بین بدهی ها، تنوع بخشی و مدیریت سود شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری، علوم تربیتی و اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل
  • کد COI اختصاصی: MAESREAI01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 452
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد نکویی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابرسی دانشگاه غیرانتفاعی حکیمان بجنورد

محمد وحدانی

دانشجوی دکترای حسابداری دانشگاه غیرانتفاعی حکیمان بجنورد

چکیده

هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط بین بدهی، تنوع بخشی محصولات و اقلام تعهدی اختیاری به عنوان شاخصی برای مدیریتسود شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. اهرم مالی بر انتخاب روش های حسابداری تاثیر می گذارد.ماهیت این رابطه با سطح تنوع بخشی محصولات شرکت ها تحت تاثیر قرار می گیرد. زیرا تنوع بخشی محصولات، برایشرکت ها فرصتی را فراهم می سازد تا از فعالیتهای نظارت بر افراد بستانکار جلوگیری کندو از این رو، تاثیر بدهی بر مدیریتسود را افزیش دهد. مطابق با فرضیه شفافیت استدلال کردیم تنوع محصولات شرکت با پیچیدگی های سازمانی افزایش می یابدکه منجر به سطح بالاتر نابرابری اطلاعاتی بین مدیران و تامین کنندگان مالی می شود، مدیران در شرکت های مختلف ممکناست این نابرابری اطلاعاتی را برجسته کنند تا در مدیریت سود شرکت کنند. در این مطالعه، برای محاسبه اقلام تعهدیاختیاری از تحلیل تجمعی داده ها استفاده شده است.با بررسی 176 شرکت، بعبارتی 880 سال شرکت در طی سال های 93-89، نتایج نشان می دهد که شرکت هایی که از اهرمبیشتری برخوردارند مدیریت سود کمتری دارندو شرکت هایی که از تنوع بخشی محصولات بیشتری برخوردارند، مدیریت سودبیشتری دارند و در نهایت شرکت هایی که از شفافیت کمتری برخوردارند در واقع دارای تنوع بخشی محصولات بیشتریهستند بدهی، اقلام تعهدی اختیاری مثبت را افزایش می دهد، حال آنکه شرکت هایی که از تنوع بخشی محصولات برخوردارنیستند و شفافیت بیشتری دارند تاثیر بدهی بر روی مدیریت سود منفی می شود. در نتیجه براساس نتایج حاصل شده پنجمدل، هر سه فرضیه تحقیق تقریبا براساس اکثریت نتایج مدل ها پذیرفته شدند.

کلیدواژه ها

بدهی، تنوع بخشی محصولات، مدیریت سود و اقلام تعهدی اختیاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.