کنترل مستقیم گشتاور و شار موتور سنکرون رلوکتانسی سه فاز تغذیه شده با اینورتر SVM دوسطحی سه فاز چهارکلیدی با بکارگیری کنترل کننده لغزشی

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: دوازدهیمن کنفرانس مهندسی برق ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEE12_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر سلطانی

دانشیار - دانشکده برق برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان

احمدرضا امینی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده برق برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفها

حسین ابوترابی زارچی

دانشجوی دکتری

چکیده

در این مقاله با استفاده از کنترل کننده های تغییر ساختار از نوع هیسترزیس موسوم به (Bang−Bang) ، گشتاور و شار مغناطیسی یک موتور داریو سنکرون رلوکتانسی (SynRM) سه فاز که با یک اینورتر سه فاز چهار کلیدی از نوع مدولاسیون بردار فضائی ولتاژهای استاتور (FSTPI) تغذیه می گردد کنترل می شود . ابتدا استراتژی سیستم مدار حلقه بسته درایو بر روی روش کنترل ماکزیمم گشتاور (MTC) قرار داده می شود ، آنگاه با افزایش تدریجی گشتاور بار این استراتژی بطور اتوماتیک با متد های کنترلی ثابت نگاهداری جریان محور d ، (CCIAC ) و کنترل ضریب توان ماکزیمم مجاز (MPFC) مربوط به موتور SynRM جایگزین میگردد . در ضمن در بالاتر از سرعت پایه هم ، محدوده های مجاز بیضوی شکل مربوط به ولتاژهای دو محوری ماشین نیز رعایت می شوند . بعلاوه به منظور مقاوم نمودن سیستم کنترل درایو نسبت به تغییرات مقاومت استاتور و پارامترهای الکترومکانیک روتور و کننده مد لغزشی بهینه ( فقط در روش کنترل سرعت) استفاده میشود که دارای ویژگیهای فاقد فاز رسیدن ، شوریدگی کم و سازگاری ترکیب با هر نوع کنترل کننده نامی متعارف از جمله کنترل کننده خطی فیدبک حالت می باشد . در پایان هم کارآیی روش کنترل پیشنهادی ، طی یک شبیه سازی کامپیوتری به نمایش گذاشته می شود .

کلیدواژه ها

گشتاور ، شار ، موتور سنکرون رلوکتانسی ، اینورتر چهار کلیدی ، کنترل کننده لغزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.