ارزیابی تاثیر پارامترهای ارتفاع، محدوده سکونتگاه، کاربری اراضی و زمین شناسی بر روی اراضی مستعد کالبدی بر اساس مدل منطق فازی (مطالعه موردی استان البرز)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی علوم جغرافیا
  • کد COI اختصاصی: RGFOH01_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 497
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حسین پورفرزانه

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه جغرافیای طبیعی-ژیومورفولوژی، دانشگاه خوارزمی

امیر کرم

دانشیار گروه جغرافیای طبیعی-ژیومورفولوژی، دانشگاه خوارزمی

امیر صفاری

دانشیار گروه جغرافیای طبیعی-ژیومورفولوژی، دانشگاه خوارزمی

احمد زنگانه

دانشیار گروه جغرافیای انسانی- برنامه ریزی شهری، دانشگاه خوارزمی

چکیده

شهرها با توجه به گستردگی سطح شان زمینهای وسیعی را به خود اختصاص میدهند. باتوجه به افزایش جمعیت در دهه ای اخیر، نیاز بشر به سکونتگاه را در پی دارد که این امر باعث گسترش فیزیکی و کالبدی شهرها از همه جهات می شود. افزایش شتابان جمعیت شهری و عدم وجود فضای مناسب برای گسترش شهرهای استان البرز مشکلات و موانع موجود را برای توسعه شهرهای استان شدت بخشیده است. براین اساس، مطالعه و بررسی اراضی مناسب جهت توسعه شهرهای این استان در این پژوهش مورد توجه قرار گرفته است که در آن سعی شده اراضی پتانسیل دار توسعه شهری بدون محدودیت های عوامل طبیعی پهنه بندی شود. در رابطه با موضوع پژوهش 4 معیار (ارتفاع، محدوده سکونتگاه، کاربری اراضی و زمین شناسی) برای دستیابی با هدف شناسایی و پهنه بندی مکان مناسب جهت استقرار و گسترش کالبدی استان البرز برمبنای پارامترهای طبیعی با استفاده از مدل منطق فازی Fuzzy((Logic در محیط نرم افزاری GIS Arc صورت گرفته است. نتایج همپوشانی نقشه های ارزیابی تناسب زمین پراکنش فضایی شهر کرج، نشان می دهد که بخش اعظم آن در دشت کرج بویژه پیرامون منطقه فردیس، بخش های جنوبی، جنوب غربی و غرب محدوده قرار دارند. حدود 166927 هکتار (29/33 درصد) در طبقه با تناسب متوسط که عمدتا0 در پایکوه ها و مخروط افکنه ها در شمال، شمال غرب و شرق شهر کرج در حاشیه اتوبان تهران- قزوین قرار دارند. برای توسعه کابدی مناسب می باشند.

کلیدواژه ها

ژیومورفولوژی، منطق فازی، استان البرز، کالبد شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.