اثر کاربرد کود گاوی، کاه گندم و برهمکنش آن ها برجذب مس، منگنز و آهن گیاه ذرت(Zea mays L. 704)در سطوح مختلف شوری یک خاک آهکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس سراسری تحقیق در علوم کشاورزی ، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NCRA01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 699
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا بوستانی

استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب، دانشگاه شیراز

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی کارایی استفاده از برخی مواد آلی جهت کاهش آثار سوء شوری خاک بر جذب آهن، منگنز و مس توسط گیاه ذرت در یک خاک آهکی بود. آزمایشی فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در شرایط گلخانه انجام شد. فاکتورها شامل سه سطوح شوری خاک(15،0 و 30 میلی اکی والان نمک در کیلوگرم خاک از کلرید سدیم، کلسیم و منیزیم بانسبت ترکیبی1:2:3) و دو نوع ماده آلی(کود گاوی و کاه-کلش گندم) هر کدام در دو سطح(0و2 درصد) بود. نتایج نشان داد که افزایش سطوح شوری از S0 به S2 ، سبب کاهش معنی دار جذب عناصر کم مصرف آهن، منگنز ومس اندام هوایی ذرت گشت. از سوی دیگر کاربرد تمام تیمارهای آلی سبب بهبود جذب عناصر کم مصرف آهن، مس و منگنز اندام هوایی گیاه شدند. برهمکنش تیمارهای آلی و سطوح شوری نشان داد که تاثیر تیمار کاربرد توام کود گاوی و کاه گندم(WS+SM) نسبت به دیگر تیمارهای آلی در افزایش جذب عناصر مذکور در شرایط تنش شوری به طور قابل توجهی بیشتر بود و کاربرد این تیمار به دلیل شرایط تغذیه بهتر می تواند نقش موثری در کاهش اثرات مضر شوری بر رشد گیاه ذرت داشته باشد.

کلیدواژه ها

ماده آلی، عناصر کم مصرف، تنش شوری، رشد گیاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.