اثربخشی روان درمانی پویشی کوتاه مدت بر بهبود رضایتمندی جنسی مردان 20 تا 40سال مبتلا به اختلال نعوظ و انزال زودرس

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO02_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 667
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعادل حسینی

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد بیرجند.

قاسم آهی

استادیار گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

چکیده

مقدمه: در زندگی اکثر مردم، رفتارهای جنسی نقش اسا سی دارند. رفتار جنسی یک مو ضوع کاملا شخصی وخصوصی است که افراد به ندرت آن را با دیگران در میان می گذارند هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی روان درمانی پویشی کوتاه مدت بر بهبود رضایت مندی جنسی مردان 20 تا 40 سال مبتلا به اختلال نعوظ و انزال زودرس شهر بیرجند بود.مواد و روش ها: جامعه ی آماری این پژوهش را کلیه مردان مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر بیرجند که بر اساس نظر متخصصان بالینی و بر مبنای معیارهای تشخیصی DSM-5 تشخیص اختلال نعوظ و انزال زودرس دریافت کرده اند تشکیل داده است. از بین مراجعه کنندگان به کلینیک روانپز شکی که تشخیص اختلال نعوظ و انزال زودرس دریافت کرده اند، تعداد 24 نفر به صورت در دسترس انتخاب، و در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. شرایط ورود به پژوهش، محدوده ی سنی 20 تا 40 سال،نداشتن اختلال روانی، عدم مصرف دارو و مواد مخدر، عدم دریافت انواع دیگر درمان می باشد. ر وش پژوهش از نوع پیش آزمون_پس آزمون با گروه کنترل و آزمایش می باشد. پرسشنامه ی شاخص بین المللی عملکرد نعوظ بر روی هر دو گروه اجرا شد؛ گروه آزمایش به مدت 15 جلسه تحت درمان روان پویشی فشرده کوتاه مدت قرار گرفت. سپس پس آزمون بر گروه آزمایش و کنترل انجام شد.یافته ها: نتیجه تجزیه و تحلیل آماری از طریق تحلیل کوواریانس حاکی از تایید فرضیه ی پژوهش مبنی بر روان درمانی پویشی کوتاه مدت بر بهبود ر ضایت مندی جنسی مردان 20 تا 40 سال مبتلا به اختلال نعوظ و انزال زودرس موثر ا ست. میزان تاثیر این مداخله 23 / 0 بود.نتیجه گیری: پیشنهاد می شود از روان پویشی کوتاه مدت به عنوان یک روش درمانی در کلینیک ها و مراکز مشاوره برای درمان اختلالات جنسی استفاده شود.

کلیدواژه ها

روان درمانی پویشی کوتاه مدت، اختلال جنسی، رضایت مندی جنسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.