نقش بهره وری بخش کشاورزی در تحقق اقتصاد مقاومتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: MCED03_273
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 833
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد طاهر احمدی شادمهری

دانشیار گروه اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد

رضا حبیب پور لداری

دانشیار گروه اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

در چند سال اخیر و با شدت یافتن تحریم های یک جانبه و غیرانسانی غرب علیه جمهوری اسلامی ایران با هدف متوقف کردن برنامه های صلح آمیز هسته ای ایران، واژه ی جدید اقتصاد مقاومتی به ادبیات اقتصادی کشور اضافه و به فراخور حال و روز اقتصاد کشورمان مورد بحث قرار گرفته است .اقتصاد مقاومتی یک وضعیت اقتصادی است که هماهنگ با سیاست های کلان سیاسی و امنیتی نظام اسلامی و برای مقاومت در برابر اقدامات تخریبی شکل می گیرد تا بتواند در برابر ضربات اقتصادی تحریم ها و توطیه های گوناگون اقتصادی نظام استکبار مقاومت کرده و توسعه و پیشرفت خود را ادامه دهد .راهبردی که به معنای سیاست جایگزینی واردات نیست، بلکه با نگاهی به فرصت های جهان آینده ، به دنبال بسترسازی بهره وری و سهم تجاری بیشتر و در نهایت قدرت اقتصاد ملی و رفاه عمومی است . یکی از مباحث مهم در مقوله اقتصاد مقاومتی توسعه بخشکشاورزی می باشد.با تقویت این بخش مبتنی بر افزایش تولید محصولات از طریق حمایت دولت وجلوگیری از واردات بی رویه ،می توان به بخشی از اهداف اقتصاد مقاومتی در حوزه کشاورزی عینیت بخشید.از این رو در این تحقیق به دنبال نقش بهره وری بخش کشاورزی در تحقق اقتصاد مقاومتی هستیم. طبق یافته های تحقیق به این نتیجه رسیدیم که افزایش بهره وری در بخش کشاورزی موجب افزایش ارزش افزوده این بخش و به تبع آن تخصیص بهینه منابع، کاهش هزینه های تولید و افزایش کیفیت محصولات می شود و نتیجه آن رشد انگیزه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و افزایش صادرات این بخش و درنهایت رشد و توسعه بخش کشاورزی و عملی شدن یکی از اصلی ترین اهداف اقتصاد مقاومتی می باشد.

کلیدواژه ها

اقتصاد مقاومتی،بخش کشاورزی، بهره وری،تخصیص بهینه منابع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.