ارتباط منابع مالی خارج از شرکت با تغییرات جریان نقدی تحت شرایط محدودیت مالی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: MCED03_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 575
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام باقری

کارشناس ارشد رشته حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

مهدی فیضی

دانشجوی دکترای تخصصی حسابداری ، سر حسابرس دیوان محاسبات کشور و مدرس دانشگاه پیام نور

چکیده

هدف اساسی پژوهش حاضر، ارتباط منابع مالی خارج از شرکت با تغییرات جریان نقدی تحت شرایط محدودیت های مالی است.مطابق با هدف مذکور، 3 فرضیه اصلی مطرح شد که بر ارتباط بین متغیرهای اساسی پژوهش متمرکز شده اند. نمونه آماری پژوهش 80شرکت پذیرفته شده در بازار اوراق بهادار تهران می باشند که داده های آنها برای یک دوره 6 ساله از 1387 تا 1392 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. فرضیات پژوهش از طریق مدل های رگرسیونی چندگانه بررسی شدند که مطابق با یافته ارتباط بین تامین مالی خارج از شرکت با منابع نقدی داخلی(جریان نقدی)معکوس می باشد. به عبارت دیگر، هر چه منابع نقدیداخلی بیشتر باشد؛ شرکت تمایل کمتری به تامین مالی خارج از شرکت خواهد داشت. در بررسی فرضیات فرعی مربوطه، این یافته برای تامین مالی به طریق حقوق صاحبان سهام، معنادار می باشد. این در حالی است که در خصوص تامین مالی به طریق بدهی، نتایج معناداری به دست نیامد. مطابق با یافته ها، ارتباط بین تامین مالی خارج از شرکت با منابع نقدی داخلی(جریان نقدی)،در شرکت های دارای محدودیت مالی و سایر شرکت ها، تفاوت چندانی نداشته است و حتی در این گروه از شرکت ها، ضعیف تر بوده است. همچنین، یافته ها حاکی از این می باشند که ارتباط بین تامین مالی خارج از شرکت با منابع نقدی داخلی(جریان نقدی)، درشرکت های با دارایی های مشهود بیشتر، به شدت بالاتر بوده است. به عبارت دیگر در شرکت های با دارایی مشهود بالاتر، شدت جانشینی منابع مالی خارج از شرکت با منابع مالی داخلی، بالاتر بوده است.

کلیدواژه ها

تامین مالی خارج از شرکت، منابع نقدی داخلی، حقوق صاحبان سهام، بدهی، محدودیت مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.