بررسی پدیده کاویتاسیون در تونل شماره 2 سد درودزن با کمک نرم افزار fluent

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی هیدرودینامیک کاربردی ایران
  • کد COI اختصاصی: AHYDRODY03_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 668
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی قهرمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس

محمدکریم بیرامی

دانشیارعضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحداستهبان

مینا فرامی

کارشناس سازه های هیدرولیکی مهندسین مشاورآبسارفارس

چکیده

از دیدگاه مهندسی کاویتاسیون باعث خوردگی و آسیب به سطوح سازه های هیدرولیکی می شود. پیچیدگی آسیب کاویتاسیون درسازههای هیدرولیکی باعث دشواری در تحلیل و بررسی این پدیده شده است. کاویتاسیون یکی از مهمترین مشکلاتی است که به دلیلسرعت بالا و آشفتگی جریان در سازه های انتقال آب و مجرای تخلیه کننده تحت فشار رخ می دهد. در پروژه های بزرگ و مهم که دارای ارزش اقتصادی بالایی هستند، اطمینان حاصل کردن از عملکرد مناسب سازه ها در شرایطبهره برداری متفاوت، از اهمیت ویژه ای بر خوردار است. در این مقاله رژیم های مختلف جریان، با توجه به باز شدگی شیرهای تخلیه کننده و تراز آب توسط نرم افزار فلوینت شبیه سازیشده است. با توجه به سرعت و فشار خروجی از نرم افزار، شاخص کاویتاسیون برای چهار حالت تراز آب و چهار حالت بازشدگی 40 ،60 ، 80 و 100 درصد در هر تراز محاسبه شده و نقاط بحرانی مشخص شده است. در نهایت سنجش با نتایج تحقیقات معتبر انجام گرفته و پیشنهادات بهره برداری ارایه شده است. با استفاده ا خروجیهای نرمافزار فلوینت رابطه بین تغییرات ارتفاع آب و تغییرات درصدبازشدگی نیز بررسی شده است. جهت تایید نتایج بدست آمده، از مدل اصلی سازه برج آبگیر و تونل انتقال شماره 2 سد درودزن استفاده شده است. نقاط بحرانی درمدل عددی با مدل اصلی انطباق داده شده است. از یک فشارسنج موجود بر روی مدل اصلی نیز جهت کنترل نتایج مدل شبیه سازی شده استفاده شده است.

کلیدواژه ها

کاویتاسیون، برج آبگیر، مدل عددی، تونل انتقال، فلوینت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.