تحلیل مقایسه ای اثرات فرایند خزش شهری بر تغییر کاربری اراضی روستایی (مطالعه موردی: روستای فرهاد آباد و شهن آباد دلفان)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیا
  • کد COI اختصاصی: RGFOH02_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 512
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حواسی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران، اهواز

سعید امانپور

دانشیار رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران، اهواز

چکیده

شهرنشینی پدیده ی جهانی قرن حاضر است و بیش از نیمی از جمعیت جهان در مناطق شهری زندگی می کنند. این امر منجر به وقوع تحولات عمده ای چون توسعه شتابان شهرنشینی و گسترش فضای شهری و خورندگی نواحی روستایی و اراضی پیرامون آنها شده است. بدین صورت خزش شهری یک گسترش نامنظم و پراکنده را در پیرامون خود و اراضی اصلی از انجام روستایی را تغییر کاربری داده است، روستای فرهاد آباد و شهن آباد به عنوان نمونه ای از این موارد است. هدف این پژوهش بررسی روند تغییرات اراضی روستای فرهاداباد و شهن آباد در شهرستان دلفان بر اثر فرایند خزش شهری است، استفاده شده GIS استفاده شده است. در این پژوهش از مدل ها، انتروپی شانون و هلدرن و برای تهیه ی نقشه ها از نرم افزار است نتایج به دست آمده از مدل آنتروپی شانون نشان می دهد که گسترش فیزیکی روستای فرهادآباد و شهن آباد طی 10 را بدنبال داشته است همچنین در مدل هلدرن به ترتیب در دو رتسای فرهاد سال اخیر روند افزایشی و به صورت پراکنده ای آباد و شهن آباد شاهد روند 17 و 83 درصدی رشد جمعیت و 49 و 37 درصدی رشد افقی و اسپرال روستاها می باشیم که این خود منجر به تغییر کاربری اراضی روستا شده است.

کلیدواژه ها

تغییر کاربری اراضی، خزش شهری، رشد افقی شهر، مدل انتروپی شانونو هلدرن، روستای فرهادآباد و روستای شهن آباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.