مقایسه کیفیت زندگی عشایر اسکان یافته و اسکان نیافته شهرستان کوهرنگ (با تاکید بر ابعاد اجتماعی)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیا
- کد COI اختصاصی: RGFOH02_031
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 670
نویسندگان
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه پیام نور
استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور
استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور
چکیده
در تحقیق حاضر ارزیابی مقایسه ای سطح کیفیت زندگی عشایر اسکان یافته و اسکان نیافته عشایر شهرستان کوهرنگ مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق از نوع کاربردی و از حیث روش توصیفی- تحلیلی است. برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز از بررسی های کتابخانه ای و مطالعات میدانی استفاده شده است. نمونه آماری 270 نفر شامل 153 خانوار اسکان یافته و 117 خانوار اسکان نیافته از عشایر شهرستان کوهرنگ بود. ابزار گرداوری شامل یک پرسشنامه محقق ساخته با سوالات اختصاصی مرتبط با کیفیت زندگی در بعد اجتماعی بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری استنباطی استفاده شد. نتایج نشان داد که دراکثر مولفه ها عشایر اسکان یافته وضعیت بهتری نسبت به عشایر اسکان نیافته دارند. در مولفه آموزش عشایر اسکان یافته به مراتب از عشایر اسکان نیافته بهتر بودند که نشان دهنده این موضوع است که عشایر اسکان یافته از امکانات کافی برای آموزش در مقایسه با عشایر اسکان نیافته برخوردارند. در مولفه کیفیت سلامت نیز عشایر اسکان یافته شرایط خوبی را در مقایسه با عشایر اسکان نیافته داشتند. همچنین در مولفه کیفیت اوقات فراغت عشایر اسکان یافته وضعیت بهتری داشتند. اما در دو مولفه امنیت و مشارکت عشایر اسکان نیافته بهتر از عشایر اسکان نیافته بودند.کلیدواژه ها
عشایر اسکان یافته، عشایر اسکان نیافته، کیفیت زندگی، بعد اجتماعی، شهرستان کوهرنگمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.