ارایه جایگزینی برای خطای پیش بینی سود مدیریت و بررسی رابطه آن با ریسک مالی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدل ها و تکنیک های کمی در مدیریت
- کد COI اختصاصی: QMTM01_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 546
نویسندگان
استادیار، دانشگاه بجنورد، بجنورد
چکیده
در این تحقیق با استفاده از رویکردی جدید پیرامون خطای پیش بینی سود، رابطه آن با ریسک مالی شرکتها مورد بررسی قرار گرفته است. رویکرد معمول (سنتی)، مبتنی بر رگرسیون خطاهای پیش بینی سود سنوات گذشته بوده و اطلاعات مشهود شرکت با اقلام نامشهود ،همچون انگیزه، برای برآورد خطاهای پیش بینی سود مورد استفاده قرار می گیرد. در این پژوهش سعی گردیده است با استفاده از ویژگی های (شاخصه های) شرکت ها، سود آتی پیش بینی شده و بر اساس آن شاخص خطای پیش بینی سود محاسبه گردد. عموما شرکتهایی که عملکرد ضعیف دارند در برآورد پیش بینی سود با مشکل مواجه هستند.ریسک مالی شرکتها به عنوان معیاری در خصوص عملکرد شرکتها همواره مورد توجه بوده است.در این تحقیق از معیارهای نسبت جاری، دارایی های شرکت و نسبت اهرمی برای سنجش ریسک مالی استفاده شده است. لذا رابطه بین شاخص خطای پیش بینی سود، که مبین مابه التفاوت سود پیش بینی شده بر اساس ویژگی های شرکت بر سود پیش بینی شده مدیریت است، و معیارهای ریسک مالی مورد بررسی قرار گرفت . دراین راستا داده های مورد نیاز تحقیق طی سالهای 1389 تا 1393 در مجموع برای 460 شرکت_سال جمع آوری شده و فرضیه های تحقیق تحت آزمون رگرسیون خطی چند متغیره بررسی گردید. بر اساس یافته های تحقیق ، شاخص خطای پیش بینی سود یا به عبارتی مابه التفاوت سود پیش بینی شده بر اساس ویژگی های شرکت بر سود پیش بینی شده مدیریت، با نسبت جاری رابطه معکوس و معنی دار داشته وهمچنین این شاخص با داراییهای شرکت نیز رابطه مستقیم ومعنی دار دارد از طرفی بین نسبت اهرمی و شاخص خطای پیش بینی رابطه معنی داری مشاهده نشد.کلیدواژه ها
ریسک مالی ،خطای پیش بینی سود، شاخص خطای پیش بینیمقالات مرتبط جدید
- نهان کاوی صوتی براساس مدل psychoacoustic معکوس شنیداری انسان
- اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی و لجستیک بحران در حملات بیوتروریستی
- بهینه سازی سبد سهام بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از الگوریتم ژنتیک
- بررسی چالش های امنیتی و راهکارهای آن در پایگاه داده های NoSQL و کلان داده ها
- طراحی مدل تخصیص هواپیماها به مسیر جهت حداکثر کردن سود مورد انتظار با در نظر گیری عدم قطعیت در تقاضا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.