تاثیر هشت هفته تمرینات قدرتی بر تغییرات هورمون FSH و LH در دختران غیر فعال مبتلا به سندرم پیشاز قاعدگی شهر اهواز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی یافته های نوین پژوهشی علوم ورزشی در حوزه سلامت، نشاط اجتماعی، کارآفرینی و قهرمانی
  • کد COI اختصاصی: CDLC01_226
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 909
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیدرخ توکلی

تربیت بدنی، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی شوشتر، ایران

لنا مطلبی

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی شوشتر

چکیده

مقدمه و هدف: سندرم پیش ازقاعدگی به عنوان یک رخداد دورهای، عبارت از ترکیبی از اختلالات جسمی، عصبی و روانی است که در نتیجه آن ، سازگاری اجتماعی ، ارتباط درون فردی و فعالیت های طبیعی فرد با مشکل مواجه شده و بر کیفیت زندگی وی تاثیر منفی می گذارد . (تروت 1و همکاران 2008 ؛ هن شاو 2007 2 ). از این رو، هدف اصلی این تحقیق تاثیر هشت هفته تمرینات قدرتی بر تغییرات هورمون FSH در دختران غیر فعال مبتلا به سندروم پیش از قاعدگی شهر اهواز است. مواد و روش کار: از کلیه دانشجویان دختر غیر ورزشکار که در این تحقیق نیمه تجربی شرکت کردند 30 نفر به صورت داوطلبانه و مبتنی بر هدف انتخاب، که بر اساس پرسشنامه PMS و پرسشنامه سلامت عمومی و آزمون افسردگی بک مبتلا بهPMS متوسط تا شدید بودند، به صورت تصادفی به دوگروه تمرین قدرتی و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی های گروه های تجربی تمرینات خود را که شامل هشت هفته تمرین قدرتی، با شدت 55 % حداکثر ضربان قلب و مدت 30 دقیقه شروع و با شدت 85 % حاکثر ضربان قلب و مدت 60 دقیقه پایان پذیرفت.و به صورت ایستگاهی با 5 نمونه حرکت در هفته اول و بدون استفاده از وسیله کمکی و بر روی تشک با 10 تا 12 تکرار در هر ایستگاه و 11 نمونه حرکت بودند انجام دادند . داده ها به کمک آمار توصیفی و استنباطی و آزمون تحلیل واریانس یکطرفه، تی وابسته و تی مستقل در سطح معنیداری0.05 با استفاده از نرم افزار SPSS-21 تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که تمرین قدرتی موجب کاهش معنی داری برسطح هورمون FSH شد. P< 0.05 . نتیجه گیری: نتایج کلی این تحقیق دلالت بر این دارد که شرکت در تمرینات ورزشی با ویژگی قدرتی احتمالا روش درمانی مناسب و بی خطری در کاهش علایم جسمانی و روانی PMS در بانوان مبتلا است

کلیدواژه ها

تمرین قدرتی، سندرم پیشقاعدگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.