ارزیابی فنی و اقتصادی تصفیه فاضلاب خانگی به روش MBR واستفاده مجدد از آن (مطالعه موردی : مجتمع مسکونی قابوس واقع در شهرستان گنبد کاووس)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی آب، محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ICWESD01_204
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 650
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی تیز قدم

استادیار گروه آب و فاضلاب، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

رسول پایدار

دانشجوی دکتری مهندسی محیط زیست،دانشگاه علوم پزشکی گلستان، مرکز بهداشت گنبدکاووس، گنبدکاووس، ایران

چکیده

تصفیه فاضلاب و استفاده مجدد از آن، تاثیر زیادی در کاهش مصرف آب دارد.در تحقیق حاضر، استفاده مجدد از پساب تصفیه شده با سیستم بیوراکتور غشایی MBR در یکی از مجتمع های مسکونی واقع در استان گلستان مورد بررسی فنی و اقتصادی قرار گرفت. تصفیه فاضلاب خاکستری مجتمع های مسکونی با استفاده از سیستم بیوراکتور غشایی ؛ روشی قابل اطمینان می باشد. پساب حاصله که میزان آن در حدود 200 متر مکعب در روز می باشد، در آبیاری فضای سبز محوطه، تاسیسات حرارتی و برودتی و تهویه مطبوع ساختمان ، تاسیسات تفریحی مانند آب نماها و حوضچه های تزیینی ، اطفاء حریق و شستشوی معابر و پارکینگ ها در ساختمان ها قابل استفاده می باشد. هزینه های سرمایه ای مورد نیاز تصفیه فاضلاب به این روش حدود 9 میلیون ریال به ازای هر واحد مسکونی برآورد شده است. در صورت محاسبه دقیق میزان کاهش قطر لوله های شبکه فاضلاب شهری و ظرفیت تصفیه خانه فاضلاب، استفاده از این روش کاملا مقرون به صرفه می باشد. در صورت وجود مشوق هایی برای سازندگان ساختمان مانند اصلاح تعرفه های فروش انشعاب فاضلاب به صورت فروش بر اساس حجم فاضلاب، استفاده مجدد پساب در ساختمان روش اقتصادی محسوب می گردد.

کلیدواژه ها

بیوراکتور غشایی MBR استفاده مجدد ، تصفیه فاضلاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.