بررسی رابطه غلظت عناصر آهن و منگنز با فاصله از محل دفن زباله کرمانشاه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی آب، محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ICWESD01_197
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 363
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب زین الدینی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی

مهین کرمی

استادیار گروه علوم و مهندسی خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی

پرویز شکاری

استادیار گروه علوم و مهندسی خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی

چکیده

ورود فلزات سنگین از طریق فعالیت های انسانی به اکوسیستم های طبیعی، به ویژه خاک و آب یکی از مهمترین نگرانی های زیست محیطی است. از مهمترین فعالیت های انسانی که منجر به تجمع فلزات سنگین در خاک و آب های زیرزمینی و سطحی میگردد،دفع غیربهداشتی زباله است. انباشتگاه زباله شهر کرمانشاه به دلیل مشرف بودن به چشمه سراب قنبر و زمین های کشاورزی یک تهدید جدی برای آلودگی آب و خاک در این منطقه میباشد. این پژوهش با هدف بررسی رابطه آلودگی خاک های اطراف محل دفن زباله به آهن و منگنز با فاصله از محل دفن زباله صورت گرفت. برای این منظور سه سایت مطالعاتی در نظر گرفته شد، که فاصله های متفاوتی از انباشتگاه زباله داشتند. 208 نمونه به روش سیستماتیک در نزدیکترین مکان به انباشتگاه زباله سایت 1 30نمونه به روش تصادفی در فاصلهای دورتر از محل دفن زباله اما متاثر از نفوذ شیرابه سایت 2 و 15 نمونه به صورت تصادفی به عنوان زمینه منطقه سایت 3 که تحت تاثیر نفوذ شیرابه نبودند، جمع آوری گردید. ویژگی های فیزیکی و شیمیایی معمول از جمله واکنش خاک pH هدایت الکتریکی EC ، کربن آلی و همچنین غلظت کل آهن و منگنز اندازه گیری شد. غلظت کل عناصر سنگین در سایت 1 از دو سایت دیگر به دلیل نزدیکی به انباشتگاه زباله و نفوذ شیرابه بیشتر بود. افزایش غلظت کل منگنز نسبت به آهن با نزدیکی به محل دفن زباله و نفوذ شیرابه بیشتر بوده، بنابراین غلظت منگنز در اثر نفوذ شیرابه نسبت به نمونه های زمینه افزایش بیشتری داشت.

کلیدواژه ها

آلودگی خاک، دفن زباله، آهن، منگنز، کرمانشاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.