برنامه ریزی غیر خطی آمیخته با اعداد صحیح برای تعیین حجم مخزن با در نظر گرفتن عدم قطعیت نرخ رشد جمعیت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی آب، محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ICWESD01_170
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 706
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد هوشیاری

بخش مهندسی عمران دانشکده مهندسی دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران

سمیه ایمانی

کارشناس پژوهشکده مطالعات و تحقیقات منابع آب موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو

اتابک فیضی خانکندی

استادیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه محقق اردبیلی

سهند راضی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی عمران آب

چکیده

امروزه تنش های آبی ناشی از محدودیت منابع آب در جهان روز به روز افزایش پیدا میکند. به همین دلیل لازم است که بهره برداری از سیستم های منابع آب با توجه به محدودیت ها و در جهت تامین مطمین نیازها براساس اهداف مختلف که بعضا نیز با یکدیگر در تضاد میباشند، صورت گیرد. از عمده دلایل افزایش تنش های آبی در آینده میتوان به افزایش جمعیت، تغییر اقلیم و تغییر توزیع زمانی و مکانی بارشها، آسیبپ ذیری سیستم ها، آلودگی منابع و توسعه بی رویه کشاورزی و صنعتی اشاره نمود. از جمله مهمترین پارامترهایی که آینده منابع آب را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد، رشد جمعیت است که معمولا به دلیل برنامه ریزی های متغیر اجتماعی-فرهنگی و شرایط مختلف اقتصادی دارای عدم قطعیت میباشد. رشد جمعیت به طور مستقیم و غیر مستقیم بر بخش های مختلف کشاورزی، صنعت و شرب تاثیر گذار خواهد بود و میزان نیاز و مصرف را تغییر خواهد داد. در این مقاله برای درنظر گرفتن عدم قطعیت این پارامتر در طراحی مخازن سدها و بالتبع برنامه ریزی منابع آب با لحاظ سطح اعتماد پذیری، از مدل برنامه ریزی غیر خطی آمیخته با اعداد صحیح MINLP و نرم افزار LINGO به عنوان یک روش کاربردی، استفاده شده است. نتایج مطالعه نشان داده است که تاثیر نرخ رشد جمعیت در تعیین حجم بهینه مخزن و برنامه ریزی منابع آب بسیار با اهمیت است طوریکه 3 %افزایش نرخ رشد جمعیت می-تواند حجم بهینه سد را تا 13 برابر افزایش دهد.

کلیدواژه ها

بهینه سازی، برنامه ریزی غیر خطی آمیخته با اعداد صحیح، تخصیص، رشد جمعیت، سد مخزنی چراغ ویس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.