کارکرد و اثربخشی تیم های کاری دانشکده علوم پزشکی آبادان: دیدگاه مدیران و کارشناسان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تحول و نوآوری سازمانی با رویکرد اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: CONFODI01_147
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 497
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمداسماعیل مطلق

گروه اطفال، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

عبدالله خوان زاده

گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشکده علوم پزشکی آبادان

عبدالرضا میرشکاک

معاونت توسعه مدیریت و منابع، دانشکده علوم پزشکی آبادان

ندا اکبری نساجی

مربی، کارشناس ارشد پرستاری، دانشکده پرستاری، دانشکده علوم پزشکی آبادان

چکیده

تیم های کاری علی رغم تاثیرگذاری قابل ملاحظه در بهبود عملکرد هنوز مورد توجه جدی سازمان های ایرانی قرار نمی گیرند. این مطالعه با هدف شناخت تیم های کاری و کارکرد آنها در دانشکده علوم پزشکی آبادان انجام گرفت. ایجاد و توسعه تیم های کاری به عنوان یکی از عوامل موثر در ارتقای بهره وری همواره مورد توجه سازمان های موفق قرار دارد. سازمان های تعالی گرا با توسعه و تقویت تیم های کاری نسبت به استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود اقدام می نمایند. این مطالعه مقطعی در تابستان 1393 انجام گرفت. نمونه پژوهش مدیران و کارشناسان بودند که بصورت سرشماری انتخاب شدند. ابزار جمع-آوری داده ها پرسشنامه خود ساخته بود که روایی آن به شکل صوری و پایایی آن با آزمون کرونباخ 89% مورد تایید قرار گرفت. داده ها به صورت خودایفاد جمع آوری و در SPSS18 تحلیل شد. ازبین 139 مدیر و کارشناس مورد بررسی، 95 نفر(68/3درصد) حداقل در یکی از تیم های کاری تا حداکثر در هشت تیم کاری عضو بودند که مجموعا 262 مورد عضویت در 58 نوع تیم کاری ثبت شد. از نظر حیطه کاری 31 تیم کاری در رسته مدیریتی، سازمانی، رفاهی و 27 تیم کاری در رسته بهداشتی درمانی بودند. 80 درصد عضویت با ابلاغ رسمی و 64/8% دعوت به جلسات با اعلام دستور کار بود. 87/1% تیم های کاری دارای رویکرد مدون بودند. سطح جاری سازی، ارزیابی و اصلاح و اثربخشی سازمانی تیم های کاری با سقف 5، به ترتیب 0/9±3/25، 1/0±3/16، 1/0±3/32 بوده است. بین تحصیلات، حیطه شغلی و سطح جاری سازی، بین محل خدمت، حیطه شغلی و ارزیابی و اصلاح، بین تحصیلات، محل خدمت، حیطه شغلی، سمت سازمانی و اثربخشی تیم های کاری تفاوت معنی دار وجود داشت(0/05> P). این مطالعه نشان داد که عضویت افراد در تیم های کاری در سطح پایین تر از متوسط، سطح عملکردی در حد متوسط بود. پیشنهاد می گردد نسبت به توسعه عضویت و افزایش اثربخشی تیم های کاری اقدام گردد.

کلیدواژه ها

تیم کاری، اثربخشی تیم های کاری، کارکرد تیم های کاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.