بررسی چالش های نظام پزشک خانواده روستایی از دیدگاه مدیران و پزشکان خانواده در استان خراسان رضوی 1393
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تحول و نوآوری سازمانی با رویکرد اقتصاد مقاومتی
- کد COI اختصاصی: CONFODI01_078
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 692
نویسندگان
کارشناس ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
دانشیار، مرکز تحقیقات علوم بهداشت، گروه بهداشت و مدیریت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
دانشیار، مرکز تحقیقات علوم بهداشت، گروه بهداشت و مدیریت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
چکیده
در طرح پزشک خانواده، سلامت نگری محور فعالیت های پزشک محسوب شده و هدف کلی طرح، حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه و ارایه خدمات سلامتی است. پزشک خانواده علاوه بر درمان بیماری ها، آموزش ها و مشاورهای ضروری برای پیشگیری از بیماری ها و رسیدن به یک سطح سلامت قابل قبول روحی و جسمی را ارایه می دهد. لذا پزشکان خانواده بایستی به طور عمیق و باعلاقه در کل مسایل زندگی و نیازهای بهداشتی جامعه درگیر شوند. مطالعه حاضر باهدف تعیین چالش های نظام پزشک خانواده روستایی از دیدگاه مدیران و پزشکان خانواده در استان خراسان رضوی انجام شده است. این مطالعه توصیفی-تحلیلی با دو پرسشنامه محقق ساخته (که روایی و پایایی آن ها تایید شده)بر روی کلیه 22 مدیر طرح پزشک خانواده و 79 پزشک خانواده که به روش خوشه ای دومرحله ای انتخاب شدند انجام شده است. یافته های مطالعه کمی، با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های Mann-Whitney، T test و Anova در سطح معنی داری 0.05 تحلیل شد. :نتایج نشان داد بزرگ ترین چالش در حوزه جبران خدمات (0/73±4/05) و کوچک ترین آن در حوزه امکانات و تسهیلات رفاهی (0/83±3/67) است.بیشترین تفاوت دیدگاه مدیران و پزشکان در حوزه امکانات و تسهیلات رفاهی (0/20±0/61) و کمترین آن در حوزه فرهنگ (0/17±0/04) می باشد. اختلاف دیدگاه پزشکان و مدیران در حوزه های ارزیابی عملکرد (0/01=P)، جبران خدمات (0/00=P) و برنامه ریزی جامع (00/0=P) معنادار است. نتایج نشان داد که بزرگ ترین چالش در حوزه جبران خدمات به خصوص پایین بودن حقوق و عدم تناسب آن با مدرک تحصیل و تورم و... می باشد.با توجه به اینکه حقوق بر رفتار ارایه کننده تاثیر می گذارد و می-تواند یک عامل انگیزشی برای کارکنان باشد. پیشنهاد می شود مسیولین به چالش های حوزه جبران خدمات به خصوص پایین بودن حقوق پزشکان توجه بیشتری کنند و از تجربه کشورهای پیشرفته برای حل این مشکل کمک بگیرندکلیدواژه ها
نظام پزشک خانواده، چالش ها، مدیران و پزشکان خانوادهمقالات مرتبط جدید
- عوامل تاثیرگذار بر خرید ناگهانی و راهکارهای افزایش آن در خرده فروشی
- نقش رسانه های اجتماعی بر صادرات بخش خصوصی
- الگوریتم ژنتیک یکپارچه و رویکردیادگیری عمیق برای تشخیص و طبقه بندی موثر حملات سایبری در محیط های صنعتی اینترنت اشیا (IIoT)
- بررسی فرآیند مدیریت دانش در رابطه با هم افزایی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و تاثیرگذاری این رابطه بر مدیریت دانش
- تاثیر مدیریت آموزشی بر خلاقیت دانش آموزان در محیط های یادگیری مجازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.