ارزیابی خطر بیمارستان های استان خراسان رضوی در برابر بلایا و فوریت ها بر اساس مدل WHO در سال 1395

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تحول و نوآوری سازمانی با رویکرد اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: CONFODI01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 568
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره نجات زادگان عیدگاهی

کارشناس ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

فاطمه اله وردی سر آسیابی

کارشناس ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی ، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران

شهرام طاهرزاده

رییس اداره حوادث و مدیریت بحران و مسیول EOC، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

حمیدرضا شعبانی کیا

استادیار گروه مدیریت و اقتصاد سلامت، مرکز تحقیقات مدیریت و عوامل اجتماعی موثر بر سلامت،

چکیده

طی سالیان اخیر بلایای طبیعی تلفات مالی و جانی زیادی به همراه داشته است. بنا بر گزارش جهانی کاهش خطر بلایا در سال 2009، سطح خطر بلایا در ایران طی چهار دهه اخیر 8 از 10 برآورد شده است.استان خراسان رضوی جزء استان های بلاخیز کشور است. هدف از این پژوهش تعیین خطر بیمارستان های استان خراسان رضوی در برابر بلایا و فوریت ها بر اساس مدل WHO در سال 1395 می باشد. این یک پژوهش مقطعی و توصیفی است که در بیمارستان های استان خراسان رضوی در سال 1395 انجام شده است. ابزار پژوهش شامل مشاهده، مصاحبه و چک لیست استاندارد شاخص ایمنی بیمارستانی (Hospital Safety Index) سازمان جهانی بهداشت می باشد. این چک لیست 5 فصل و 145 سوال دارد که میزان آسیب پذیری بیمارستان را در شرایط اضطراری بر اساس عوامل غیرسازه ای، سازه ای و عملکردی مورد سنجش قرار می دهد. . ایمنی در این پرسشنامه به سه سطح پایین، متوسط و بالا تقسیم شده است که از حداقل ضریب0 برای کمترین سطح ایمنی تا حداکثر ضریب 2 برای بیشترین سطح ایمنی امتیازبندی گردید. نمرات ایمنی در سه گروه ایمنی کم(34%≥)، ایمنی متوسط (34%-66%) و ایمنی بالا (66%< ) طبقه بندی شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار2010 Excel انجام گرفته است. نتایج این پژوهش امتیاز ایمنی عملکردی، غیر سازه ای و سازه ای را به ترتیب 39.38(ایمنی متوسط)، 46.58(ایمنی متوسط) و 27.55 (ایمنی پایین) نشان داد. ایمنی کلی بیمارستان 35.62 (ایمنی متوسط) بود. ایمنی سازه ای بیمارستان های استان خراسان رضوی مشهد در برابر بلایا در سطح پایین است. ایمنی کلی بیمارستان های استان خراسان رضوی در سطح 4 قرار دارد.

کلیدواژه ها

ارزیابی خطر، بلا، بیمارستان، مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.