بررسی عملکرد پیل سوختی برای هندسههای موازی، انتها بسته و مارپیچ و مقایسه آنها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس هیدروژن و پیل سوختی
  • کد COI اختصاصی: H2FC03_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 477
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اشگرف

دانشجوی کارشناسی ارشد تبدیل انرژی، دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر

محمد پاینده

دانشجوی کارشناسی ارشد تبدیل انرژی، دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر

محمدجعفر کرمانی

دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

با توجه به مشکلات استفاده از سوختهای فسیلی از قبیل آلودگی هوا، گرم شدن کرهی زمین، محدودیت این منابع و رشدجمعیت کرهی زمین که منجر به افزایش استفاده از منابع انرژی میشوند، استفاده از سوختهای با آلودگی کمتر و نیزتجدیدپذیر در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. یکی از انواع منابع انرژی، پیلهای سوختی هستند که انرژی حاصل از انجام واکنشهای شیمیایی را به انرژی الکتریکی تبدیل میکنند. از بین آنها، پیل سوختی غشا پلیمری 1 به دلیلدمای عملکردی نسبتا پایین و نیز بازدهی نسبتا خوب آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. مطالعات گستردهای در رابطه باپیل سوختی و تاثیر پارامترهای مختلف در نحوهی عملکرد پیل به صورت آزمایشگاهی و عددی صورت گرفته است و به نظر میرسد که مطالعهی اثرات هندسی در عملکرد پیل سوختی نیاز به مطالعه و بررسی بیشتری دارد.در این تحقیق سه نوع پیل سوختی با کانالهای مختلف موازی 2، مارپیچ 3 و انتها بسته 4 مورد بررسی قرار گرفته است. برای هر یک از موارد بیان شده منحنی قطبیت و توان تولیدی خالص پیل به دست آمده است که نشان می دهد توان خالص تولیدیهر سه هندسه در ولتاژ پیل 0,3 ولت بیشینه می شوند و برای هندسه انتها بسته از دو مورد دیگر بیشتر است. کانتورهای چگالی جریان تولیدی و کسر مولی اکسیژن رسم شده است که نشان می دهد توزیع جریان تولیدی در حالت انتها بسته یکنواخت تر است که مطلوب می باشد

کلیدواژه ها

پیل سوختی غشا پلیمری،کانال موازی،کانال مارپیچ،کانال انتها بسته،عملکرد پیل سوختی ،مدل سازی عددی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.