بررسی عددی یک مانع داغ درون حفره لوزوی حاوی نانوسیال آب- نانولوله کربنی بمنظور انتقال حرارت جابجایی بهینه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی دانش و فناوری مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: UTCONF01_173
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 532
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده زهرا هاشمی

دکترای مکانیک، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دشتستان

میثم غلامپور

دکترای مکانیک، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دشتستان

سیدعلی حسینی نیا

کارشناس ارشد مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دشتستان

چکیده

در این مقاله به بررسی موقعیت و پارامترهای هندسی یک مانع داغ درون حفره لوزوی حاوی نانوسیال آب- نانولوله کربنی بمنظور انتقال حرارت جابجایی بهینه و همچنین بهترین عملکرد زاویه اریب دیواره های جانبی لوزی، قطر داخلی نانوذرات و ضخامت نانولوله ها به صورت عددی با استفاده از مدل دوفازی مخلوط پرداخته شده است. معادلات حاکم بر این مسیله شامل معادله پیوستگی، معادله مومنتوم، معادله کسر حجمی فاز دوم و معادله انرژی با استفاده از روش حجم محدود بر روی دامنه محاسباتی گسسته سازی گردید. مطالعه عددی برای اعداد mm< D< 6mm 2, I nm< t(nI)< 3 nm A5˚< y< 135˚, 10nm< d(p)< 100 nm< d(p) < 100nm, 0≤ ɸ ≤ 1, 20≤Re≤1000 و همچنین موقعیت مانع داغ درون حفره انجام گرفت. در حالت کلی نتایج عددی نشان می دهد چنانچه از نانولوله های کربنی استوانه ای با قطر داخلی کمتر و ضخامت بیشتر استفاده شود به دلیل افزایش چشمگیر ضریب هدایت حرارتی، مقدار انتقال حرارت نانوسیال حتی در مقادیر بسیار کم غلظت نانوذرات، یک افزایش فوق العاده را نسبت به سیال پایه نشان می دهد. بررسی پارامترهای هندسی حفره نشان داد که بهترین عملکرد در زاویه اریب 45 درجه وجود دارد. نتایج عددی نشان داد که با افزایش قطر مانع داغ، انتقال حرارت زیاد می شود. همچنین مشاهده گردید که در صورت قرارگیری مانع داغ در مسیر گردابه ایجاد شده درون حفره، بر مقدار انتقال حرارت افزوده می گردد.

کلیدواژه ها

نانولوله کربنی، روش عددی، مدل مخلوط، حفره لوزوی، مانع داغ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.