روش ها و راهکارهای شناسایی تقلب مالی در بانکداری الکترونیک با استفاده از داده کاوی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی دانش و فناوری مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: UTCONF01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1092
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ولی سرلک

دکتری مهندسی کامپیوتر،دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد-اصفهان ایران

محمدرضا گردان

کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

مجید خلجی

دکتری مهندسی کامپیوتر،گروه کامپیوتر،دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد-اصفهان ایران

میترا گودرزی

کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات، موسسه غیرانتفاعی نور طوبی تهران

چکیده

امروزه تقلب که قدیمی به اندازه زندگی بشریت دارد ، یک کسب و کار چندین میلیون دلاری در سطح دنیامحسوب شده و حجم مالی آن روز به روز در حال افزایش است .در سال های اخیر ، توسعه فناوری های جدید راههای زیادی را برای متقلبان و مجرمان باز کرده است که مرتکب تقلب شوند . ایجاد ، ممکن است فرصت هایبیشتری را برای ارتکاب تقلب در اختیار مجرمان قرار دهد.تکنیک های شناسایی تقلب ، علاوه بر آنکه تقلب ها وکلاهبرداری های صورت گرفته در یک سازمان را شناسایی کرده و مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد ، به نوعی باشناخت رفتار کاربران یا مشتریان سعی در پیش بینی رفتار آتی آنها داشته و ریسک انجام تقلب ها را کاهش میدهد .به دلیل هزینه های بسیار زیاد مستقیم یا غیر مستقیم تقلب،بانک ها و موسسات مالی و پولی به شدت بهدنبال تسریع و سرعت عمل در شناخت فعالیت های کلاهبرداران و متقلبان می باشند.این امر به دلیل اثرمستقیم آن روی خدمت رسانی به مشتریان این موسسات ، کاهش هزینه عملیاتی وباقی ماندن به عنوان یک ارایهدهنده خدمات مالی معتبر و قابل اطمینان است.در این پژوهش به تشریح چگونگی عملکرد سازوکارهای مبتنی برآن، انواع تکنیکهای تشخیص تقلب در بانکداری الکترونیک ارایه و روشهای داده کاوی مورد استفاده در کشفتقلب مزایا و معایب هریک به تفصیل شرح داده خواهد شد.

کلیدواژه ها

کشف تقلب، بانکداری الکترونیکی، تقلب مالی، داده کاوی، تشخیص ناهنجاری – تشخیص سوء استفاده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.