بررسی انرژی هستهای و اثرات آلودگی هستهای روی محیط زیست و انسان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی قدرت و نیروگاه های هسته ای
  • کد COI اختصاصی: PENPP01_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 11083
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام بهمنی

کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی و استان فارس نوراباد ممسنی خیابان شرکت نفت کوچه شهید دستغیب 3

پیمان عزیزی

دانشجوی کارشناسی ارشد برق - شرکت مهندسین مشاور افق هستهای ، نیروگاه اتمی بوشهر

چکیده

تاثیر عمده سوختهای فسیلی بر محیط زیست زمین، مشکلی است فزاینده که جامعه جهانی را به سوی دستیابی به سوختهای بهتر و یا سوخت پاک سوق داده است. از این رو جامعه جهانی سوخت هستهای رو به عنوانسوخت جایگزین برگزیده است نیروگاه های هسته ای را می توان مهمترین کاربرد از فناوری هست های نامید که بدون تولید گازهای آلاینده به تولید برق می پردازند به دلیل ضایعات و آلودگیهای رادیواکتیو جامعه بشری نگرانیهایی پیشرو دارند.آلودگی هستهای زمانی به وجود میآید که فرآوردههای جانبی یک فعل و انفعال هستهای، چه ساختهی دست بشر باشد و چه طبیعی، در محیط زیست و یا در مجاورت مناطق مسکونی بشری رها گردند سه نوع اصلی گسیلهای مواد رادیواکتیوعبارت هستند از: پرتو آلفا، پرتو بتا و پرتو گاما. از میان این سه پرتو، اثر ذرات آلفا (که در واقع یک اتم هلیوم است)کمترین و اثر پرتوهای گاما بیشترین است. ضایعات هستهای را در سه دسته سطح پایین، فرا اورانیومی و سطح بالا تقسیم- بندی میکنند فرآیندهای مختلفی در جهت کاهش دادن میزان رادیواکتیویتهی فرآوردههای جانبی ذخیره شده بهعملدر آورده شدهاند. برخی از بهترین روشها برای انجام این کار عبارت هستند از فشردهسازی، پردازش شیمیایی، شیشهسازی، محفوظسازی و ذخیرهسازی میباشند است زلزله ژاپن و انفجار یک بمب اتمی موجب آزاد شدن مقادیر زیادی موادرادیواکتیو شد این عناصر در حال تشعشع همیشگی هستند. که قادرند، زیانهای جبرانناپذیری مانند برخی از تاثیرها بر روی بافت عبارتند از کلوییدCheloide آب مرواریدCataract لوسمیLusemie سرطان، اختلال در نمو جنین، نابودی سلول نسل و غیره را سبب شوند بنابراین در استفاده از انرژی هستهای میبایست با دقت بیشتری عمل نمود.

کلیدواژه ها

انرژی هستهای، نیروگاه، محیط زیست، انسان، آلودگی هستهای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.