بررسی پارامترهای موثر بر ارزیابی قابلیت اطمنیان یک واحد صنعتی با استفاده از مدل مارکوف

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی قدرت و نیروگاه های هسته ای
  • کد COI اختصاصی: PENPP01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 528
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی نجفی

گروه مهندسی برق، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران استادیار و رییس دانشکده تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

مجتبی قایدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی برق قدرت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بوشهر

حسن مزارعی

استادیار گروه آمار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بوشهر

چکیده

ارزیابی قابلیت اطمینان واحدهای صنعتی بر مبنای آمار خرابی واقعی، علاوه بر استخراج داده های خرابی، به محاسبه ارزش بار از دست رفته (VOLL (و میزان دسترسی به منبع تامین انرژی الکتریکی نیز ارتباط دارد. هدف از انجام اینپژوهش استخراج چنین پارامترهایی برای یک واحد صنعتی تولید سیم و کابل است که در برآورد ارزش اقتصادی قابلیت اطمینان این واحد بکار گرفته شود. مراحل کار در این پژوهش عبارتند از استخراج آماری خرابی، شامل تعداد و مدت آنها در بازه 48 ماهه، تعیین نرخ شکست متغیر با زمان و محاسبه ارزش بار از دست رفته (VOLL .(در این مقاله، برای بدست آوردن نرخ خرابی بر اساس داده های واقعی و همچنین شبیه سازی و رسم نمودارها از نرم افزار R استفاده شده است. مقایسه برآوردگرهای مختلف نرخ خرابی بیانگر این است که بهترین روش برای برآورد نرخ خرابی، روش بیز تجربی میباشدکه مقدار آن برای یک خط تولید با فرض برابر بودن نرخ خرابی برای تمام تجهیزات، برابر با 3365127/0 می باشد. در این تحقیق، بر اساس مقادیر مس و مواد پلیمری مصرفی تجهیزات برقی خط تولید در یک ساعت و ارزش این مواد، پارامتر VOLL محاسبه شده است. در پایان کار نیز، یک مدل احتمالاتی برای ارزش از دست رفتن یک واحد صنعتی ارایه شده است. همچنین، بر اساس مدل مارکوف و با استفاده از شاخص ها به محاسبه توابع قابلیت اطمینان، دسترس پذیری و دسترس ناپذیری خط تولید و بطور کلی واحد صنعتی پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

قابلیت اطمینان، مدل مارکوف، ارزش بار از دست رفته، نرم افزار R ،داده های واقعی، دسترس پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.